iOS 17.2: Κυκλοφόρησε η νέα αναβάθμιση των iPhones

Τι νέο φέρνει;
12 Δεκεμβρίου 2023 09:43
iOS 17.2: Κυκλοφόρησε η νέα αναβάθμιση των iPhones

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία το νέο update των iPhones. Μαζί με το iOS 17.2, κυκλοφόρησε ταυτόχρονα και το iPadOS 17.2, το macOS 14.2 Sonoma και το watchOS 10.2.

Η μεγαλύτερη προσθήκη στο iOS 17.2 είναι η νέα εφαρμογή Journal, με την οποία η Apple ελπίζει να βοηθήσει “τους iPhone χρήστες να αναλογιστούν και να εκφράσουν ευγνωμοσύνη μέσω της καταγραφής σε ημερολόγιο”. Πρακτικά πρόκειται για ένα ημερολόγιο στο οποίο μπορείτε να καταγράφετε τις δραστηριότητες που ξεχώρισαν μέσα στη μέρα. Σε αντίθεση με παρόμοιες εφαρμογές, το Journal θα προσφέρει προτάσεις για καταγραφή στο ημερολόγιό σας βάσει της δραστηριότητάς σας σε άλλες εφαρμογές. Το iPhone σας θα σας προτείνει να καταγράψετε ένα ταξίδι σας στο οποίο τραβήξατε πολλές φωτογραφίες, ρωτώντας “τι θα θυμάστε περισσότερο από αυτή τη μέρα;”. Μπορεί να σας προτείνει να καταγράψετε μία σωματική άσκηση που κάνατε ή να κρατήσετε σημειώσεις για ένα podcast που ακούσατε. Η Apple προσπαθεί να καθησυχάσει τους χρήστες λέγοντας πως η εφαρμογή Journal είναι κρυπτογραφημένη από άκρη σε άκρη και όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται τοπικά στο iPhone, ενώ η επιλογή να συγχρονιστεί με το iCloud είναι προαιρετική. Ο χρήστης μπορεί να έχει επίσης έλεγχο ως προς τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιεί το Journal για να δημιουργεί προτάσεις.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, το iOS 17.2 προσφέρει τη δυνατότητα ορισμού λειτουργίας του Action button σε iPhone 15 Pro και Pro Max, ως κουμπί γρήγορης μετάφρασης για λεκτικές εκφράσεις. Μπορείτε δηλαδή να το χρησιμοποιήσετε σε ζωντανό χρόνο για να επικοινωνήσετε με κάποιον που δε μιλά την ίδια γλώσσα με εσάς.

Μαζί με το iOS 17.2 έρχεται και η υποστήριξη του προτύπου Qi2 ασύρματης φόρτισης για τα iPhone 14 και iPhone 13, προσφέροντας την ίδια ταχύτητα φόρτισης του MagSafe των 15W.

Επιπλέον, οι χρήστες iPhone 15 Pro θα μπορούν να καταγράψουν spatial video το οποίο έπειτα μπορούν να δουν σε 3D, μέσα από την εφαρμογή Photos του Apple Vision Pro (όταν αυτό κυκλοφορήσει). Apple Music, Messages και Weather παίρνουν νέα χαρακτηριστικά, ενώ προστίθεται και λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης PDF και άλλων εγγράφων.

Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα της εφαρμογής Health μέσω της Siri. Αρκεί να τη ρωτήσετε πόσο κοιμηθήκατε χτες, πόσα βήματα κάνατε κλπ.