iPhone 16 Pro: Πληροφορίες πως θα είναι το πρώτο “AI iPhone“ της Apple

Τα πρώτα χαρακτηριστικά που θα αναβαθμίσει λόγω αυτού
10 Δεκεμβρίου 2023 15:45
iPhone 16 Pro: Πληροφορίες πως θα είναι το πρώτο “AI iPhone“ της Apple

Οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται εκ των έσω για το iPhone 16 Pro είναι πως η Apple ετοιμάζεται να το λανσάρει ως το πρώτο "AI iPhone", καθώς ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo σε νέο του άρθρο κάνει μερικές σχετικές προβλέψεις στις οποίες σπάνια πέφτει πεξω. 

Μια από τις προβλέψεις του είναι πως τα επόμενα flagship iPhone δηλαδή τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι τα πρώτα με προηγμένα ΑΙ χαρακτηριστικά και δυνατότητες, καθώς η Apple πρόσφατα προχώρησε σε ανακατατάξεις στο τμήμα της Siri, ενσωματώνοντας ομάδες για AIGC (Artificial Intelligence Generated Content) και LLM (Large Language Models). 

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο είναι πως θα δώσει έμφαση στο να ενεργοποιούνται τα ΑΙ χαρακτηριστικά του μέσω φωνητικών εντολών, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Apple έχει αφιερώσει πολλούς πόρους στην βελτιστοποίηση των specs της Siri.

Αναφέρει ακόμη ότι όλες οι εκδόσεις του iPhone 16, δηλαδή τόσο το απλό όσο το iPhone 16 Plus και τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max θα έρθουν με σημαντικά αναβαθμισμένα μικρόφωνα. Θα φέρει επίσης βελτιωμένη αντοχή στο νερό και καλύτερο SNR (signal to noise ratio). 

Βέβαια, όλα αυτά τα αναβαθμισμένα μικρόφωνα, ο Kuo λέει πως θα ανεβάσουν και την τιμή τους που θα τα αγοράσει η Apple "κατά τουλάχιστον 100-150% πάνω από το iPhone 15". Οι προμηθευτές μικροφώνων της Apple για τα iPhone 16 είναι οι AAC και Goertek. 

Ο Kuo φτάνει στο σημείο να πει πως οι ΑΙ δυνατότητες της Siri θα είναι ένα από τα selling points του επόμενου iPhone, μιας και η Apple είδε πως η Google εκμεταλλεύεται την AI ειδικά με το Google Pixel 8 Pro.