Αποχωρεί από την Apple ένας άνθρωπος που επηρέασε όσο λίγοι το iPhone

Θεωρείται ο εφευρέτης της multitouch οθόνης των iPhone
07 Δεκεμβρίου 2023 08:23
Αποχωρεί από την Apple ένας άνθρωπος που επηρέασε όσο λίγοι το iPhone

Η Apple πρόκειται να αποχαιρετήσει ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της, τον Steve Hotelling, ο οποίος έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη πολλών βασικών τεχνολογιών διαφόρων προϊόντων της. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η συνταξιοδότηση του Hotelling σηματοδοτεί το τέλος μιας αξιοσημείωτης θητείας κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβαλε σε πρωτοποριακές καινοτομίες, όπως η multitouch οθόνη του iPhone και το Touch ID.

Στον πρόσφατο ρόλο του ως αντιπρόεδρος, ο Hotelling βρισκόταν υπό την ηγεσία του Johny Srouji, ανώτερου αντιπροέδρου της Apple για τις τεχνολογίες του hardware, συνεισφέροντας μεταξύ άλλων και στο Vision Pro. Οι αρμοδιότητές του περιλάμβαναν την εποπτεία της τεχνολογίας των οθονών αφής, των αισθητήρων υγείας και του συστήματος Face ID. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην Apple, ο Hotelling έχει συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία και τη βελτίωση αρκετών κομβικών χαρακτηριστικών, από το Touch ID μέχρι τις τεχνολογίες οθόνης ProMotion. Όμως, το σημαντικότερο επίτευγμά του είναι η πρώτη γενιά της multitouch οθόνης αφής του πρώτου iPhone και του iPad, για την οποία θεωρείται ως εφευρέτης.

Η επιρροή του Hotelling επεκτάθηκε και στην εποπτεία της ομάδας μηχανικών της Apple για την κάμερα και την ανάπτυξη προσαρμοσμένων αισθητήρων, ευθυγραμμιζόμενη με την εστίαση της Apple στη φωτογραφία ως βασικό seling point των συσκευών της. Επιπλέον, τον τελευταίο καιρό διηύθυνε projects για την ανίχνευση βάθους στην επαυξημένη πραγματικότητα, για εξαρτήματα απτικής ανάδρασης και για οθόνες ProMotion υψηλού framerate. Συνάδελφοι και γνώστες του κλάδου έχουν επαινέσει την ευφυΐα και την καινοτομία του Hotelling, με μια πηγή να αναφέρει ότι ήταν ο κύριος μοχλός καινοτομίας στην Apple, ιδιαίτερα σε τομείς εκτός των προσπαθειών της εταιρείας για τα chips.

Με την αποχώρηση του Hotelling, τα καθήκοντά του κατανέμονται πλέον μεταξύ πολλών έμπειρων στελεχών στην ομάδα του Srouji. Ο Alan Gilchrist έχει αναλάβει τη διαχείριση των ομάδων της κάμερας και των αισθητήρων βάθους, ενώ ο Wei Chen θα επιβλέπει διάφορες νέες τεχνολογίες οθόνης.

Tags: