Το iOS 17.2 θα φέρει μια σημαντική αναβάθμιση για τα iPhone 13 και iPhone 14!

Που αφορά τη φόρτιση
06 Δεκεμβρίου 2023 09:36
Το iOS 17.2 θα φέρει μια σημαντική αναβάθμιση για τα iPhone 13 και iPhone 14!

Πριν μερικές ώρες η Apple έκανε διαθέσιμη την release candidate έκδοση του iOS 17.2. Πρόκειται για την τελευταία δοκιμή του update, πριν η νέα έκδοση του λειτουργικού γίνει ευρέως διαθέσιμη για όλους τους κατόχους iPhone.

Χάρη στην release candidate έκδοση, λοιπόν, μάθαμε πως το iOS 17.2 επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατόχους παλιότερων iPhone και πιο συγκεκριμένα iPhone 13 και iPhone 14. Ειδικότερα, φέρνει υποστήριξη για τη νέα έκδοση της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης Qi2, η οποία για την ώρα υπήρχε μόνο στα iPhone 15 και 15 Pro μοντέλα.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Qi2 τεχνολογία βελτιώνει το υπάρχον πρωτόκολλο ασύρματης φόρτισης Qi με την ενσωμάτωση ενός μαγνητικού δακτυλίου τύπου MagSafe, επιτρέποντας υψηλότερο ρυθμό ασύρματης φόρτισης έως και 15W. Αυτή η βελτίωση είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους χρήστες Android, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση σε μια ευρύτερη γκάμα μαγνητικών ασύρματων φορτιστών που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για iPhones με MagSafe. Για τους χρήστες iPhone, αυτό μεταφράζεται σε πρόσβαση στην υψηλή ταχύτητα φόρτισης του MagSafe χωρίς να χρειάζεται η αγορά του ακριβού επίσημου φορτιστή της Apple. Επί του παρόντος, οι μαγνητικοί φορτιστές που δεν διαθέτουν πιστοποίηση MagSafe προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα φόρτισης 7,5W για iPhones, σε σύγκριση με τα 15W που παρέχουν οι φορτιστές που διαθέτουν πιστοποίηση MagSafe.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν υπάρχουν φορτιστές με Qi2 διαθέσιμοι στην αγορά, κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο πολύ άμεσο μέλλον.

Tags: