Το chat του Messenger και του Instagram διαχωρίζεται ξανά

Ποιος ο λόγος;
05 Δεκεμβρίου 2023 10:24
Το chat του Messenger και του Instagram διαχωρίζεται ξανά

Από το 2020, η Meta ενοποίησε τα chats του Messenger και του Instagram. Τώρα όμως, ξεκινώντας από τα μέσα Δεκεμβρίου, η cross-platform λειτουργία αποσύρεται και τα chats των δύο εφαρμογών θα είναι ξανά ξεχωριστά.

Όταν έρθει η νέα αναβάθμιση των εφαρμογών, δε θα μπορείτε πλέον να ξεκινάτε νέες συνομιλίες ή κλήσεις από το Instagram με φίλους σας από το Facebook και αντίστροφα. Αν έχετε ήδη υπάρχουσες συνομιλίες με Facebook λογαριασμούς στο Instagram, οι συνομιλίες αυτές θα είναι διαθέσιμες μόνο για ανάγνωση και δε θα μπορείτε να τις συνεχίσετε. Επιπλέον, δε θα μπορείτε να δείτε το activity status ή να δείτε την ένδειξη “διαβάστηκε”. Τέλος, ήδη υπάρχοντα chats με Facebook λογαριασμούς δε θα μετακινηθούν στο inbox καμίας από τις δύο πλατφόρμες.

Η Meta δεν πρόσφερε κάποιο λόγο για αυτήν την αλλαγή, αλλά όπως σημειώνει το 9to5Google, το κίνητρο ίσως να είναι οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Digital Markets Act που ψηφίστηκε το 2022 αποθαρρύνει τις πλατφόρμες από τις μονοπωλιακές τακτικές. Αν μία εταιρία ξεπεράσει ένα όριο εσόδων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει πως η πλατφόρμα αυτή γίνεται υπερβολικά κυρίαρχη, τότε μπορεί να ορίσει πρόστιμο που φτάνει το 10% των παγκόσμιων εσόδων της προηγούμενης χρονιάς.