Νέο κύμα μαζικών απολύσεων στο Spotify

Λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς
04 Δεκεμβρίου 2023 15:45
Νέο κύμα μαζικών απολύσεων στο Spotify

Συνεχίζοντας το αρνητικό σερί του 2023, άλλος ένας τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε μόλις πως θα προβεί σε μαζικές απολύσεις. Ο λόγος γίνεται για το Spotify, την εταιρία που είναι γνωστή για την ομότιτλη συνδρομητική υπηρεσία που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά για τη μουσική τους.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε ένα μήνυμα που στάλθηκε σε όλο το προσωπικό, ο επικεφαλής του σουηδικού κολοσσού, Daniel Ek, έκανε γνωστό πως θα απολυθεί το 17% του εργατικού δυναμικού του Spotify. Αυτό σημαίνει πως λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα χάσουν τη δουλειά τους περίπου 1500 άνθρωποι.

Ο Ek έριξε το φταίξιμο για τις περικοπές στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και στα κόστη που διαρκώς αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτού του μηνύματος όμως, ανέφερε επίσης ότι η εταιρία έχει πλέον πολλούς ανθρώπους κάνουν δουλειές για να επιτευχθεί μια δουλειά, αντί να συνεισφέρουν σε κάτι με πραγματικό αντίκτυπο. Μάλιστα, επισήμανε πως καθώς η εταιρία μεγάλωσε, χάθηκε η βασική αρχή της ‘ευρηματικότητας’, με αποτέλεσμα πολλές άσκοπες σπατάλες. Στόχος είναι πλέον το Spotify να γίνει μια πιο «λιτή» εταιρία.

Για την ιστορία, αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που το Spotify κάνει μαζικές απολύσεις. Τον Ιανουάριο η εταιρία επέλυσε περίπου 600 υπαλλήλους που αντιπροσώπευαν το 6% του εργατικού της δυναμικού, ενώ τον Ιούνιο προέβη σε άλλες 200 απολύσεις από το podcast τμήμα της.

Tags: