Η Κίνα μετατρέπει σιωπηλά την Huawei σε κολοσσό παραγωγής chip

Επενδύει δισεκατομμύρια
02 Δεκεμβρίου 2023 09:32
Η Κίνα μετατρέπει σιωπηλά την Huawei σε κολοσσό παραγωγής chip

Η Huawei αναπτύσσει ένα αυτάρκες δίκτυο παραγωγής chip και το κινεζικό κράτος εμπλέκεται ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, μία νέα κυβερνητική επένδυση στην πόλη της Shenzhen έχει αποκλειστικό σκοπό να φέρει τη Huawei στο επίκεντρο της παγκόσμιας παραγωγής chip, με ένα δίκτυο χημικών εργοστασίων, κατασκευαστών εξοπλισμού chip και ειδικούς οπτικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η απόφαση ήρθε από την κορυφή της κυβέρνησης της Κίνας. Μάλιστα, η κυβέρνηση ζήτησε από την Huawei να κυκλοφορήσει το Mate 60 νωρίτερα από αυτό που είχε προγραμματιστεί, ως απάντηση στην επίσκεψη της Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo, στην Κίνα.

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κίνα είχαν σκοπό να την κρατήσουν τουλάχιστον οχτώ χρόνια πίσω από τους άλλους κατασκευαστές. Ο λόγος είναι η ανησυχία των ΗΠΑ πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την ανεπτυγμένη τεχνολογία για να τροφοδοτήσει AI drones και υπερυπολογιστές για παρακολούθηση και hacking.

Η αναφορά υποστηρίζει πως η Κίνα θα επενδύσει $30 δισεκατομμύρια σε εγκαταστάσεις παραγωγής chip. Παρέχει εκτάσεις για εργοστάσια, προσφέρει μηδενική φορολόγηση και χτίζει ακόμα και ολόκληρες πόλεις για τους εργαζομένους των εργοστασίων.

Tags: