Η ζωγραφική των Windows έγινε ισχυρότερη από ποτέ με μια τεχνολογία αιχμής!

Και μάλλον μπορείτε να μαντέψετε τι είναι
30 Νοεμβρίου 2023 15:02
Η ζωγραφική των Windows έγινε ισχυρότερη από ποτέ με μια τεχνολογία αιχμής!

Η ζωγραφική είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στα Windows εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας αμέτρητους χρήστες για απλές διεργασίες, όπως για παράδειγμα είναι η αλλαγή του μεγέθους μιας εικόνας. Ωστόσο, σε σχέση με άλλα επαγγελματικά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως το Photoshop, δεν υπήρχε σχεδόν καμία σύγκριση. Τον τελευταίο καιρό, η Microsoft φαίνεται πως αποφάσισε να καλύψει κάπως το κενό, προσθέτοντας στη ζωγραφική Layers, καθώς και ένα εργαλείο για αυτόματη αφαίρεση του background.

Τώρα, η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και η ζωγραφική των Windows έγινε ισχυρότερη από ποτέ, αποκτώντας μια τεχνολογία αιχμής. Συγκεκριμένα, το Paint περιλαμβάνει πλέον AI για δημιουργία εικόνων από περιγραφές κειμένου. Ειδικότερα, όλοι οι χρήστες των Windows 11 μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το ‘Cocreator’ κουμπί που προστέθηκε στη ζωγραφική, για να γεμίσουν άμεσα επιλεγμένα σημεία στις εικόνες τους, με AI δημιουργίες.

Το ειδικό πάνελ του Cocreator που εμφανίζεται περιλαμβάνει φυσικά ένα πλαίσιο κειμένου για την περιγραφή, αλλά παράλληλα για να διευκολύνει τους χρήστες, προσφέρει και ένα dropdown μενού για το στυλ που θέλουν να έχουν η εικόνα. Για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν το αποτέλεσμα να μοιάζει με πίνακα που ζωγραφίστηκε με νερομπογιές, κοκ. Τέλος, πριν την οριστική εισαγωγή της εικόνας στο αρχείο, δίνεται η επιλογή τριών άλλων εναλλακτικών που προκύπτουν από το ίδιο prompt.

Πίσω από τον Cocreator βρίσκεται το προηγμένο DALL-E 3 μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την OpenAI. Το συγκεκριμένο μοντέλο κανονικά είναι διαθέσιμο μόνο επί πληρωμή στο ChatGPT, απαιτώντας συνδρομή στο Plus πακέτο.

Σε περίπτωση που δεν έχετε εγκατεστημένη τη ζωγραφική στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μέσα από το Microsoft Store, πατώντας εδώ.