Elon Musk προς διαφημιστές: «Αν προσπαθείτε να με εκβιάσετε με λεφτά, άντε γα…»

Χαμός με τις νέες δηλώσεις του μεγιστάνα
30 Νοεμβρίου 2023 09:09
Elon Musk προς διαφημιστές: «Αν προσπαθείτε να με εκβιάσετε με λεφτά, άντε γα…»

Πριν μερικές ώρες ο Elon Musk παραχώρησε μια συνέντευξη στο πλαίσιο του DealBook Summit, στην οποία κλήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο του ταξίδι του στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος, πολλοί εξέλαβαν την επίσκεψη αυτή ως απολογία για μια πρόσφατη δημοσίευση που κρίθηκε από πολλούς ως αντισημιτιστική, με αποτέλεσμα εταιρίες όπως η Apple και η Disney να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το X.

Προφανώς, αυτό στοίχησε ακριβά στην πλατφόρμα, η οποία μετά και την απόσυρση όλων αυτών των διαφημιστών αναμένεται να χάσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια φέτος. Σχολιάζοντας, λοιπόν, όσα συνέβησαν, ο Musk δε μάσησε τα λόγια του, λέγοντας στους διαφημιστές που «προσπαθούν να τον εκβιάσουν» να «πάνε να γ@μηθούν». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Bob Iger, τον CEO της Disney, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξη ακολουθεί παρακάτω.

Elon: Μην βάζετε διαφημίσεις.

Sorkin: Δεν θέλετε να βάζουν διαφημίσεις;

Elon: Όχι.

Sorkin: Τι εννοείτε;

Elon: Αν κάποιος προσπαθεί να με εκβιάσει με τις διαφημίσεις, στην ουσία δηλαδή με λεφτά, να πάει να γαμηθεί. Να πάει να γαμηθεί! Είναι αυτό ξεκάθαρο; Ελπίζω πως είναι. Γεια σου Bob.

Στη συνέχεια, ο Elon τόνισε πως αν οι διαφημιστές σταματήσουν εντελώς να υποστηρίζουν το X, η πλατφόρμα θα καταρρεύσει και πως όλος ο κόσμος θα ξέρει τι συνέβη και τι το προκάλεσε, επισημαίνοντας πως το X θα καταγράψει την κάθε λεπτομέρεια αν αυτό συμβεί.

Ένα σχετικό απόσπασμα της συνέντευξη ακολουθεί παρακάτω.

Elon: Ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει.

Sorkin: Δηλαδή λες πως η Disney κάνει λάθος;

Elon: Ναι

Sorkin: Και ο κόσμος θα μποϊκοτάρει τη Disney;

Elon: Το κάνει ήδη.

Κλείνοντας, ο Elon τόνισε:

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πραγματικότητα της καλοσύνης και όχι η οπτική της. Αυτό που βλέπω παντού είναι ανθρώπους που τους νοιάζει να φαίνεται ότι είναι καλοί, ενώ στην πραγματικά κάνουν κακό.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα μέσα από τον player που ακολουθεί.