Η AI μετατρέπει σε βίντεο μερικά από τα διασημότερα memes του διαδικτύου!

Χάρη σε νέο εντυπωσιακό μοντέλο
27 Νοεμβρίου 2023 16:11
Η AI μετατρέπει σε βίντεο μερικά από τα διασημότερα memes του διαδικτύου!

Από την αρχή της χρονιάς έχουμε δει τρομερά εντυπωσιακές AI δημιουργίες, από αλγορίθμους όπως το Midjourney και το DALL-E. Ωστόσο, τώρα, σημαντική πρόοδο αρχίζουν να καταγράφουν και οι generative AI που είναι ικανές να παράγουν βίντεο, βασισμένες είτε σε κάποιο prompt είτε σε φωτογραφικό υλικό που παραχωρεί ο χρήστης.

Συγκεκριμένα, viral έχουν γίνει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες μερικά πασίγνωστα memes που κυριολεκτικά ζωντάνεψαν. Για παράδειγμα, κλασικά memes που έχουν επεξεργαστεί οι χρήστες είναι τα "Distracted Boyfriend", "Disaster Girl" και " Hide the Pain Harold". Ζητώντας από την AI να ζωντανέψει αυτές τις εικόνες, οι χρήστες δημιούργησαν σύντομα βίντεο των 2 με 5 δευτερολέπτων, τα οποία αν και εμφανίζουν αρκετά λάθη, δεν παύουν να είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά.

Υπεύθυνη για το image-to-video μοντέλο που δημιούργησε τα βίντεο είναι η stability.ai, η οποία πιστεύει ότι η Stable Video AI της θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σε ένα μεγάλο εύρος πεδίων, από την ψυχαγωγίας και την εκπαίδευση, μέχρι το marketing.

Όπως και να ‘χει, είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι περιττά, όποτε ορίστε μερικά από τα γνωστά memes που έκαναν ξανά το γύρο των social media, πλέον σε βίντεο μορφή.