Το YouTube αποκτά παιχνίδια που θα μπορείτε να παίζετε χωρίς download

Ένα προνόμιο για τους Premium συνδρομητές
26 Νοεμβρίου 2023 14:24
Το YouTube αποκτά παιχνίδια που θα μπορείτε να παίζετε χωρίς download

Προσπαθώντας να κάνει πιο ελκυστική την Premium συνδρομητική του υπηρεσία, το YouTube ανακοίνωσε τα "Playables", μια νέα gaming λειτουργία που θυμίζει την αντίστοιχη πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό το Netflix.

Τα Playables είναι επί του παρόντος σε beta στάδιο και έτσι έχουν γίνει διαθέσιμα από την Google μόνο για μια επιλεγμένη ομάδα συνδρομητών του YouTube Premium ως “experimental” χαρακτηριστικό. Ωστόσο, υπάρχουν σχέδια για τη σταδιακή επέκταση της πρόσβασης σε περισσότερους χρήστες τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, η Google θέλει τα Playables να γίνουν ευρέως διαθέσιμα πριν τις 28 Μαρτίου του 2024, προσφέροντας gaming, απευθείας μέσα από την εφαρμογή YouTube. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία που έχει ετοιμάσει η Goolge επιτρέπει στους Premium χρήστες να απολαμβάνουν διάφορα παιχνίδια απευθείας μέσα στην πλατφόρμα του YouTube, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάτι επιπλέον.

Προφανώς, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από την παραδοσιακή στρατηγική του YouTube, αφού συνήθως τα νέα χαρακτηριστικά του περιστρέφονται γύρω από το βίντεο περιεχόμενο. Ωστόσο, φαίνεται πως το YouTube θέλει να κάνει ένα άνοιγμα και στον εξαιρετικά κερδοφόρο gaming κλάδο. Τα Playables θα έχουν μια δική τους ξεχωριστή ενότητα που εμφανίζεται μαζί με άλλο περιεχόμενο στην αρχική σελίδα του YouTube.

Για την ιστορία, η άφιξη των Playables έρχεται σε μια εποχή που το YouTube καταπολεμά ενεργά τη χρήση των ad blockers, θέλοντας να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους συνδρομητές του Premium.

Tags: