Instagram: Θα μπορείτε πλέον να κατεβάζετε reels απευθείας μέσα από το app

Κάτι που ο κόσμος ζητούσε εδώ και καιρό
23 Νοεμβρίου 2023 14:16
Instagram: Θα μπορείτε πλέον να κατεβάζετε reels απευθείας μέσα από το app

Το Instagram ξεκίνησε τη σταδιακή διάθεση μιας νέας πολύ χρήσιμης λειτουργίας, την οποία οι χρήστες ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό.

Μπαίνοντας σε λεπτομέρειες, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να επιτρέπει στους χρήστες παγκοσμίως να κατεβάζουν Reels από δημόσιους λογαριασμούς, απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει πως δε θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε εξωτερικά εργαλεία, για να αποθηκεύουν τοπικά στην συσκευή τους βίντεο που επιθυμούν.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Adam Mosseri, τον επικεφαλής του Instagram, μέσω του broadcast καναλιού του. Αυτή η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν οποιοδήποτε Reel δημοσιεύεται από έναν public λογαριασμό.

Βέβαια, όσοι διαθέτουν δημόσιους λογαριασμούς θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία για μεμονωμένες αναρτήσεις ή για ολόκληρο το λογαριασμό τους. Επιπλέον, το Instagram έχει εφαρμόσει μια προεπιλεγμένη ρύθμιση όπου οι χρήστες κάτω των 18 ετών θα αποκλείονται αυτόματα από αυτή τη νέα λειτουργία.

Η παγκόσμια διάθεση έρχεται μετά από φάση δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο. Ο Mosseri επιβεβαίωσε ότι μετά από τις επιτυχείς δοκιμές, η λειτουργία θα αρχίσει να είναι πλέον προσβάσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία λήψης των Reels είναι πολύ απλή και αντικατοπτρίζει εκείνη του TikTok. Οι χρήστες μπορούν να βρουν την επιλογή του download κάτω από το κουμπί κοινής χρήσης οποιουδήποτε Reel. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κατεβασμένα Reels θα περιλαμβάνουν ένα υδατογράφημα που θα εμφανίζει το όνομα χρήστη του αρχικού δημιουργού, όπως συμβαίνει και στο TikTok.