Χαλάνε οθόνες στις Samsung Galaxy συσκευές μετά το One UI 6.0

Ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό δεν λειτουργεί σωστά μετά την ενημέρωση
23 Νοεμβρίου 2023 12:59
Χαλάνε οθόνες στις Samsung Galaxy συσκευές μετά το One UI 6.0

Ενώ η Samsung φαίνεται πως είχε βρει έναν ωραίο ρυθμό με το One UI 6.0, σκοπεύοντας να αναβαθμίσει τις περισσότερες σύγχρονες συσκευές της πριν το τέλος του 2023, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα ήρθε τώρα να αναστατώσει τους χρήστες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πολλοί κάτοχοι Galaxy συσκευών που έκαναν την αναβάθμιση στο One UI 6.0 αναφέρουν πως οι οθόνες τους υπέστησαν βλάβη και πιο συγκεκριμένα burn-in στο status bar. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, πρόκειται για το φαινόμενο που παρατηρείται στις OLED οθόνες, όταν pixels μένουν αναμμένα στο ίδιο χρώμα και στην ίδια θέση για πολλή ώρα. Προφανώς, στοιχεία του UI στο status bar, όπως η ένδειξη της μπαταρίας και η ώρα μπορούν να προκαλέσουν αυτό το θέμα σχετικά εύκολα. Για το λόγο αυτό οι εταιρίες χρησιμοποιούν διάφορα προληπτικά μέτρα, όπως το pixel shift.

Ακριβώς εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα. Όπως διαπίστωσαν με πρακτικές δοκιμές διάφοροι χρήστες στο Reddit, κάτι στο One UI 6.0 έκανε το pixel shift να μην δουλεύει! Αυτή η τεχνική πρακτικά μετακινεί ελάχιστα τις εικόνες που προβάλει η οθόνη, ώστε να μην το καταλαβαίνει ο χρήστης, αλλά αρκετά ώστε να προφυλάσσεται το OLED panel.

Αυτό το απλό bug, λοιπόν, είχε οδυνηρές συνέπειες για τους κατόχους Galaxy συσκευών που έκαναν από νωρίς την αναβάθμιση. Το καλό είναι πως πρόκειται για κάτι σχετικά εύκολο να λυθεί μέσω νέου update, έτσι ώστε να μην προκληθεί ζημία σε ακόμη περισσότερες συσκευές.

Για την ώρα η Samsung δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, αλλά αναμένεται να το λύσει στο άμεσο μέλλον.

Tags: