Η Nvidia κολυμπάει στο χρήμα με 1,259% αύξηση κερδών!

Και μάλλον μπορείτε να προβλέψετε το λόγο
22 Νοεμβρίου 2023 15:11
Η Nvidia κολυμπάει στο χρήμα με 1,259% αύξηση κερδών!

Όπως σας ενημερώσαμε, μέσα στο 2023 η Nvidia κατάφερε έστω και στιγμιαία να μπει στην πολύ αποκλειστική λίστα των εταιριών που έχουν αξία πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Σε αυτή έχουν υπάρξει μόνο οι Apple, Microsoft, Google, Amazon, Tesla και Meta, καθώς και οι πετρελαϊκές Saudi Aramco και PetroChina.

Φυσικά, το επίτευγμα αυτό δεν ήταν τυχαίο για την Nvidia, αφού μέσα στη φετινή χρονιά όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη. Όλες οι εταιρίες θέλουν να εκπαιδεύσουν τα δικά τους μοντέλα, κάτι που απαιτεί τεράστια επεξεργαστική ισχύ και κατά συνέπεια το εξιδεικευμένο hardware της Nvidia.

Την Τρίτη, η εταιρία δημοσίευσε τα νεότερα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2024, το οποίο έληξε στις 29 Οκτωβρίου 2023, επιβεβαιώνοντας πως τα ρεκόρ συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, η εταιρία είχε έσοδα 18,12 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νούμερο αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς η ζήτηση για όλα τα προϊόντα της αυξήθηκε τόσο σε διαδοχική όσο και σε ετήσια βάση.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 206% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, την ώρα που τα καθαρά κέρδη της είναι ύψους 9,2 δισ. δολαρίων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κολοσσιαία αύξηση της τάξεως του 1.259% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους!

Φυσικά, το data center τμήμα της Nvidia είναι το πιο κερδοφόρο της, με αύξηση 279% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, και το gaming τμήμα της τα πήγε πολύ καλά, με 81% αύξηση, ομοίως σε ετήσια βάση.