Το The Last of Us Part II Remastered έρχεται στο PS5 με νέο περιεχόμενο, βελτιωμένα γραφικά, κ.α.

Δείτε το πρώτο trailer
18 Νοεμβρίου 2023 10:46
Το The Last of Us Part II Remastered έρχεται στο PS5 με νέο περιεχόμενο, βελτιωμένα γραφικά, κ.α.

Μετά από όλες τις διαρροές και τις φήμες της τελευταίας περιόδου, η Naughty Dog ανακοίνωσε και επίσημα το The Last of Us Part II Remastered. Η νέα αυτή έκδοση του τίτλου αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου του 2024 αποκλειστικά για το PS5, με την ομάδα να την χαρακτηρίζει ως την «απόλυτη» για να βιώσει κάποιος τα συναισθηματικά ταξίδια των Ellie και Abby.

Οι τεχνικές αναβαθμίσεις του The Last of Us Part II Remastered

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το The Last of Us Part II Remastered θα έχει βελτιωμένα γραφικά, όπως 4K ανάλυση στο Fidelity Mode, 1440p upscaled σε 4K στο Performance Mode, καθώς και ένα mode με ξεκλείδωτο framerate για τις τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την VRR τεχνολογία.

Συνεχίζοντας, η ανάλυση των textures θα είναι βελτιωμένη, οι αποστάσεις των LODs μεγαλύτερες, ενώ οι σκιές θα είναι πιο ρεαλιστικές και τα animations πιο ομαλά με υψηλότερο sampling rate.

Αναμενόμενα, ως native κυκλοφορία του PS5, το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται όλες τις τεχνολογίες του, προσφέροντας αστραπιαία loading times, καθώς και υποστήριξη για την απτική ανάδραση και τα adaptive triggers του DualSense χειριστηρίου.

Το νέο περιεχόμενο του The Last of Us Part II Remastered

Πέρα από τις τεχνικές αναβαθμίσεις, η Remastered έκδοση θα περιλαμβάνει και αρκετό νέο περιεχόμενο. Η μεγαλύτερη προσθήκη είναι το No Return, ένα νέο roguelike survival mode που θα αφήνει τους παίκτες να απολαύσουν το σύστημα μάχης με διάφορους χαρακτήρες του franchise να είναι playable. Κάθε run θα είναι διαφορετικό, περιλαμβάνοντας τόσο stealth όσο και combat αναμετρήσεις.

Επιπροσθέτως, η Remastered έκδοση θα φέρει και το Guitar Free Play mode, το οποίο θα πάει το λατρεμένο mini-game του παιχνιδιού σε άλλου επίπεδο. Συγκεκριμένα, το εν λόγω mode θα επιτρέπει στους παίκτες να χτυπάνε τις χορδές σε μια σειρά από μουσικά όργανα που θα μπορούν να ξεκλειδωθούν και να χρησιμοποιήσουν FX πετάλια για να διαμορφώσουν τον ήχο. Θα υπάρχουν διαφορετικοί playable χαρακτήρες και διάφορες τοποθεσίες μέσα από το παιχνίδι για να προσαρμόσετε τη διάθεση και την αίσθηση του σετ σας.

Τέλος, το The Last of Us Part II Remastered θα περιλαμβάνει και μερικά μη-ολοκληρωμένα επίπεδα που κόπηκαν από το παιχνίδι, για να εξερευνήσουν οι παίκτες, καθώς σχολιασμό από την ομάδα ανάπτυξης για κάθε cutscene, που θα μπορούν να ακούσουν οι ενδιαφερόμενοι.


Το PlayStation έχει ετοιμάσει και τη συλλεκτική W.L.F. Edition, η οποία θα πωλείται μόνο μέσω του PlayStation Direct, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως όσοι έχουν ήδη το παιχνίδι θα μπορούν να αναβαθμιστούν με $10 στην ψηφιακή έκδοση του The Last of Us Part II Remastered και να κάνουν import τα saves τους.