Ολοένα και περισσότεροι ενημερώνονται για τις ειδήσεις από το TikTok

Νέα έρευνα δείχνει τη δημοφιλία της πλατφόρμας
16 Νοεμβρίου 2023 10:06
Ολοένα και περισσότεροι ενημερώνονται για τις ειδήσεις από το TikTok

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Pew Research Center, ολοένα και περισσότεροι χρήστες του TikTok στρέφονται στην πλατφόρμα για την καθημερινή ενημέρωσή τους στον τομέα των ειδήσεων. Σε μία εποχή όπου περίπου οι μισοί ενήλικες αντλούν την ενημέρωσή τους από τα social media, το TikTok γνώρισε πρωτοφανή άνοδο. Συγκεκριμένα, από το 22% των χρηστών οι οποίοι προτιμούσαν το TikTok για την ενημέρωσή τους το 2022, το ποσοστό έχει ανέβει στο 43% για το τρέχον έτος.

Η έρευνα του Pew βασίστηκε σε ένα σύνολο 8.842 Αμερικανών ενηλίκων και πραγματοποιήθηκε από τις 25 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου του 2023. Από αυτό το σύνολο, το 67% χρησιμοποιούσε ειδησεογραφικά websites ή εφαρμογές για την ενημέρωσή τους.

Το Facebook παραμένει στην κορυφή της ενημέρωσης με 30% και ακολουθούν YouTube με 26%, Instagram με 16% και TikTok με 14%.

Η πλειοψηφία των χρηστών που επιλέγουν Facebook, Instagram και TikTok για την ενημέρωσή τους είναι γυναίκες, ενώ αυτοί που επιλέγουν Reddit, X, LinkedIn και YouTube είναι κυρίως άντρες.