Νέες φήμες σχετικά με το OnePlus mini 

Mid-range με δυνατά χαρακτηριστικά

Νέες φήμες σχετικά με το OnePlus mini

Η OnePlus εδώ και καιρό φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε μια νέα συσκευή για το 2015, η οποία μέχρι στιγμής αναφέρεται από τον κλάδο των smartphone ως OnePlus mini. Πληροφορίες σχετικά με το τελικό προϊόν έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς όπως δηλώνει και η ονομασία του, η συσκευή προορίζεται για τη mid-range κατηγορία, με χαμηλότερη τιμή από το OnePlus 2.

Μια ανώνυμη πηγή ισχυρίζεται, ότι γνωρίζει σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το OnePlus mini, προσθέτοντας ότι η τιμή του θα κυμαίνεται περίπου στα $250 και ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο του 2015.

Έτσι σύμφωνα με την πηγή, το OnePlus mini θα είναι εξοπλισμένο με το SoC της MediaTek Helio X10 (MT6795T) και με 2GB μνήμης RAM τύπου LPDDR3 στα 933MHz που λειτουργεί σε dual-channel. Ξεχωρίζουν τα 32GB eMMC 5.0 αποθηκευτικού χώρου με επέκταση μέσω κάρτας microSDXC και μια IPS οθόνη  5 ιντσών με ανάλυση Full HD, η οποία καλύπτεται με γυαλί 2.5D Gorilla Glass 3 ή 4 και με ελαιοφοβική και υδροφοβική επικάλυψη.

Επιπλέον, η πηγή αναφέρει ότι το OnePlus mini δεν θα έχει διπλή κύρια κάμερα, όπως είχαμε δει νωρίτερα από προηγούμενες διαρροές, αλλά θα έχει μία κάμερα των 13 MP, με αισθητήρα Sony IMX258, με διάφραγμα f/2.0, με dual-tone LED flash και δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο. Η μπροστινή κάμερα θα βρίσκεται στα 5 MP, με αισθητήρα ευρείας γωνίας και δυνατότητα εγγραφής 1080p βίντεο.

Άλλες πληροφορίες που αξίζει να αναφέρουμε είναι, ότι η μπαταρία θα κυμαίνεται στα 3.000-3.100 mAh μη αποσπώμενη, θα έχει θύρα USB Type-C με υποστήριξη QuickCharge 2.0, ραδιόφωνο FM, ένα MT6630 wireless SoC, Bluetooth 4.1, IR Bluster, ένα μπροστινό ηχείο με ισχύ 1,2W και ένα NFC chip που θα υποστηρίζει το Android Pay σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα φέρει στη πλάτη.

Το τελικό προϊόν πιθανόν να είναι τυλιγμένο σε ένα αφαιρούμενο πλαστικό περίβλημα, με διαφορετικά χρώματα και στυλ να πωλούνται ξεχωριστά. Ακόμη θα έχει πιστοποίηση IP67 για ανθεκτικότητα στο νερό και στη σκόνη. Η πηγή προσθέτει επίσης, ότι υπάρχει η πιθανότητα η κύρια κάμερα να επιτρέπει την εγγραφή 1080p βίντεο στα 480fps και πως η οθόνη θα χρησιμοποιεί PSR (Panel Self Refresh), που η OnePlus ονομάζει “DRAM” (Display RAM), καθώς και CABC (Content Aware Backlight Control), που η MediaTek ονομάζει “Smart Screen”.

Σύμφωνα με την πηγή, για πρώτη φορά η MediaTek θα κάνει διαθέσιμο τον πηγαίο κώδικα του πυρήνα του SoC της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ανάπτυξη custom ROM. Το τελευταίο και εξίσου σημαντικό είναι, ότι για να αντισταθμίσει η εταιρία την χαμηλή απόδοση της GPU του Helio X10 SoC, το OnePlus mini θα έχει την ικανότητα να κάνει render 3D παιχνίδια σε ανάλυση 720p και στη συνέχεια να τα κάνει upscale στα 1080p χρησιμοποιώντας την τεχνολογία MediaTek MiraVision, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των επιδόσεων, καθώς και την επίτευξη κατανάλωσης λιγότερης ενέργειας και μείωσης της παραγόμενης θερμότητας.

Τέλος, να πούμε ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι συνδυασμός πληροφοριών από προηγούμενες αναφορές και ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο σχετικά με το OnePlus mini, μέχρι να ανακοινωθεί κάτι επίσημο από την OnePlus.

6 comment(s)