Το YouTube σκληραίνει τη στάση του για το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από AI

Ανακοίνωσε νέους κανόνες και αλλαγές
15 Νοεμβρίου 2023 13:38
Το YouTube σκληραίνει τη στάση του για το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από AI

Το YouTube ανακοίνωσε ότι πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα AI βίντεο στην πλατφόρμα, τα οποία ολοένα και πολλαπλασιάζονται.

Αυτοί οι νέοι κανόνες αναμένεται να αρχίσουν να εφαρμόζονται μέσα στους επόμενους μήνες και θα επιβάλλουν στους δημιουργούς περιεχομένου να ανακοινώνουν ξεκάθαρα αν στα βίντεό τους εμφανίζεται ρεαλιστικό περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί ή τροποποιηθεί με AI. Αυτό περιλαμβάνει εικόνες που δημιουργούνται από εργαλεία όπως το DALL-E και το Midjourney, παραποιημένους διαλόγους όπου εργαλεία σύνθεσης φωνής που κάνουν άτομα να μοιάζουν σα να λένε πράγματα που δεν είπαν, κοκ. Το YouTube θέλει να προλάβει την κατάχρηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης, την ώρα που έχουμε δει πολλές παραπλανητικές AI διαφημίσεις, για παράδειγμα με φυσιογνωμίες διασημοτήτων του Hollywood.

Οι δημιουργοί που δεν θα δηλώνουν αν τα βίντεό τους έχουν στοιχεία από τεχνητή νοημοσύνη κινδυνεύουν με αφαίρεση του περιεχομένου ή ακόμη και με αναστολή της συμμετοχής τους στο monetization πρόγραμμα του YouTube, μεταξύ άλλων κυρώσεων. Αν και οι αλλαγές αυτές δεν έχουν τεθεί ακόμη σε ισχύ, το YouTube ετοιμάζεται να συνεργαστεί στενά με τους δημιουργούς για να διασφαλίσει τη σαφή κατανόηση των νέων απαιτήσεων.

Αλλαγές θα γίνουν και στο UI της πλατφόρμας για τους θεατές. Συγκεκριμένα, το YouTube ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει ετικέτες σε όλα τα βίντεο με AI περιεχόμενο που θα ξεκαθαρίζουν στους viewers ότι υπάρχει υλικό στα πλάνα που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα, τα βίντεο που ασχολούνται με ευαίσθητα θέματα θα διαθέτουν ακόμη πιο εμφανή επισήμανση. Ωστόσο, το YouTube τονίζει ότι αυτή η ετικέτα δε θα δίνει «άφεση αμαρτιών». Έτσι, τα βίντεο που παραβιάζουν τους γενικότερους κανόνες της κοινότητας θα εξακολουθούν να υπόκεινται σε αφαίρεση, ακόμη και αν ξεκαθαρίζουν πως έχουν AI περιεχόμενο.

Τέλος, το YouTube διευκρίνισε ότι όλοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την αφαίρεση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά αν περιλαμβάνει αναγνωρίσιμα άτομα.

Οι νέες ενδείξεις που θα προσθέσει το YouTube για τα βίντεο με AI περιεχόμενο: