Τύπος έκανε skateboard από RTX 4090 κάρτα γραφικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Και το βίντεο συζητήθηκε στα social media
11 Νοεμβρίου 2023 22:55
Τύπος έκανε skateboard από RTX 4090 κάρτα γραφικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γύρο του διαδικτύου έκανε πρόσφατα ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter) και δείχνει ένα πολύ ιδιαίτερο skateboard, το οποίο κατασκευάστηκε από μια…κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 4090!

Συγκεκριμένα, υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτού του ασυνήθιστου skate είναι ο χρήστης 'VX-Underground', ο οποίος χαριτολογώντας το χαρακτήρισε ως το απόλυτο σύμβολο πλούτου, σαρκάζοντας εταιρείες όπως η Lamborghini και η Balenciaga. Παραδόξως, στο σύντομο βίντεο που εμφανίζεται στο post, το skateboard με τους τρεις ανεμιστήρες φαίνεται ότι κινείται αρκετά καλά.

Προφανώς, ένα skateboard απαιτεί ανθεκτική, αλλά ταυτόχρονα ελαστική και ελαφρώς εύκαμπτη σανίδα. Όταν αρχικά εμφανίστηκαν οι πρώτες RTX 4090 από την Nvidia και τους συνεργάτες της, το μέγεθός τους άφησε πολλούς PC hardware enthusiasts άναυδους. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε μάλλον ότι το μέγεθος και η ανθεκτικότητα της κάρτας θα ήταν τέτοια που θα της επέτρεπαν να γίνει σανίδα skateboard!

Φυσικά, το βίντεο προκάλεσε πολλά σχόλια και αστεία. Πολλοί αστειεύτηκαν για τα FPS που μπορεί να προσφέρει η σανίδα και για το αν η DLSS 3.5 τεχνολογία θα μπορούσε να την κάνει πιο γρήγορη. Άλλοι πρότειναν ότι οι ανεμιστήρες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ανάποδα για να λειτουργήσει ως hoverboard, ενώ δεν έλειψαν και τα αστεία για τα RGB.

Ωστόσο, υπήρξαν και κατηγορίες περί υπερβολής και σπατάλης. Ο χρήστης του Reddit, Ashley Said What, ο οποίος ανέβασε το βίντεο, απάντησε γρήγορα σε αυτές, τονίζοντας ότι καμία RTX 4090 δεν καταστράφηκε για τη δημιουργία του βίντεο. Όπως εξήγησε, απλά πήρε το περίβλημα του συστήματος ψύξης από μια στοίβα από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά απόβλητα στη δουλειά του. Η κάρτα από την οποία προέρχεται το σύστημα ψύξης είχε αναβαθμιστεί με μπλοκ υδρόψυξης και ο πελάτης δεν ήθελε το αρχικό σύστημα ψύξης του κατασκευαστή.