Ρομπότ συνέτριψε εργαζόμενο στην Νότια Κορέα

Τον πέρασε για προϊόν
09 Νοεμβρίου 2023 10:30
Ρομπότ συνέτριψε εργαζόμενο στην Νότια Κορέα

Ένας 40χρονος εργαζόμενος σε μία εταιρία ρομποτικής, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης ενός ρομπότ στη Νότια Κορέα. Ο ρομποτικός βραχίονας φαίνεται πως θεώρησε τον άνθρωπο ένα κιβώτιο λαχανικών, τον άρπαξε και τοποθέτησε το σώμα του στο μεταφορικό ιμάντα, συντρίβοντας το πρόσωπο και το στήθος του. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία της Νότιας Κορέας, η λειτουργία του ρομπότ ήταν να σηκώνει κιβώτια πιπεριών και να τα τοποθετεί σε παλέτες.

Ο άντρας πραγματοποιούσε έλεγχο των αισθητήρων του ρομπότ πριν την επίσημη έναρξη εργασιών σε εργοστάσιο διαλογής πιπεριών στην επαρχία της νότιας Gyeongsang. Η προγραμματισμένη έναρξη ήταν για τις 6 Νοεμβρίου, αλλά είχε καθυστερήσει λόγω προβλημάτων στους αισθητήρες του ρομπότ. Ο εργαζόμενος της εταιρίας που κατασκεύασε το ρομπότ, έτρεχε διαγνωστικά τεστ στο μηχάνημα το βράδυ της Τετάρτης, όταν συνέβη το μοιραίο.

Το Μάρτιο, ξανά στη Νότια Κορέα, ένας 50χρονος υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν παγιδεύτηκε από ρομπότ σε γραμμή παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκινήτων.