Έρχεται το smartphone με την πιο φωτεινή οθόνη που φτιάχτηκε ποτέ

Ξεπερνώντας κατά πολύ τις τρέχουσες ναυαρχίδες
07 Νοεμβρίου 2023 20:26
Έρχεται το smartphone με την πιο φωτεινή οθόνη που φτιάχτηκε ποτέ

Στην άκρως ανταγωνιστή αγορά των smartphones, οι εταιρίες παλεύουν διαρκώς για να ανεβάσουν τον πήχη, σε πτυχές όπως η ταχύτητα, η κάμερα και οι οθόνες. Ειδικότερα, τον τελευταίο καιρό φαίνεται σα να παρακολουθούμε μια κούρσα για το ποιος θα αναπτύξει την πιο φωτεινή οθόνη και η Realme ετοιμάζεται τώρα να κατακτήσει την κορυφή.

Συγκεκριμένα, η επόμενη ναυαρχίδα του κινεζικού κολοσσού, το Realme GT5 Pro, φαίνεται πως θα διαθέτει οθόνη που θα μπορεί να φτάσει σε εκθαμβωτική μέγιστη φωτεινότητα των 3.000 nits! Το νούμερο αυτό επισκιάζει τη φωτεινότητα όλων των υφιστάμενων smartphones, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού Pixel 8 Pro και του iPhone 15 Pro Max που μπορούν να αγγίξουν τα 2.100 nits και 2.000 nits αντίστοιχα.

To Realme GT5 Pro δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη, αλλά μιας και η κυκλοφορία του βρίσκεται προ των πυλών, η κινεζική εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη το teasing. Έτσι, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια προωθητική εικόνα που εστιάζει στην εντυπωσιακή φωτεινότητα της οθόνης, μιας και το χαρακτηριστικό θα είναι ένα από τα δυνατότερα της συσκευής.

Η οθόνη εικάζεται ότι θα είναι κατασκευασμένη από την BOE και ότι θα διαθέτει ανάλυση 1220p, λεπτά πλαίσια και ελαφρώς κυρτό γυαλί 2,5D. Μάλιστα, το πάνελ αναμένεται να εμφανιστεί και στο OnePlus 12 - πράγμα που δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, αφού η OnePlus και η Realme είναι κατά κάποιον τρόπο συγγενικές εταιρίες.

Το μεγάλο στοίχημα με μια τόσο φωτεινή οθόνη είναι η μπαταρία. Μένει να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι η χωρητικότητά της λοιπόν, αλλά το Realme GT5 Pro σίγουρα θα την χρειάζεται, για να τροφοδοτήσει τόσο την οθόνη του, όσο και τον Snapdragon 8 Gen 3 επεξεργαστή του και όλο το υπόλοιπο hardware του.

Για την ιστορία, και όσο περίεργο και αν ακούγεται, ένα nit ισοδυναμεί με το φως από ένα παραδοσιακό κερί ανά τετραγωνικό μέτρο, πράγμα που σημαίνει ότι μια οθόνη που βαθμολογείται στα 3.000 nits ισοδυναμεί με το φως που εκπέμπεται από 3 χιλιάδες κεριά αναμμένα σε μια περιοχή ενός τετραγωνικού μέτρου.

Tags: