Η Apple θέλει να φέρει τα πάνω-κάτω στις μπαταρίες των iPhone

Και έτσι ετοιμάζει δική της τεχνολογία
07 Νοεμβρίου 2023 19:10
Η Apple θέλει να φέρει τα πάνω-κάτω στις μπαταρίες των iPhone

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν το γύρου του διαδίκτυο, η Apple θέλει να βελτιώσει δραματικά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών των iPhones, των MacBooks και όλων των υπόλοιπων συσκευών της και έτσι ετοιμάζει τη δική της αποκλειστική τεχνολογία. Ειδικότερα, το MacRumoms (μέσω του ETNews) μεταφέρει πως ο αμερικανικός κολοσσός έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στις δικές του εντελώς custom μπαταρίες από το 2018, με στόχο την ενσωμάτωση στις συσκευές της μέχρι το 2025.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Apple αναφέρεται πως φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα "εντελώς νέο" είδος μπαταρίας με σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις και για να το καταφέρει αυτό έχει ξεκινήσει από τα υλικά. Η εταιρία επισημαίνεται πως έχει κάνει πάρα πολλά πειράματα για να πολλαπλασιάσει την απόδοση, την ενεργειακή πυκνότητα και τη σταθερότητα της μπαταρίας της. Πλέον φαίνεται να έχει καταλήξει σε μια εντελώς διαφορετική σύνθεση από αυτές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο και αλουμίνιο.

Παράλληλα, η Apple εξετάζει τη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα για τη βελτίωση της αγωγιμότητας των υλικών της μπαταρίας, παρέχοντας καλύτερες επιδόσεις από υλικά που χρησιμοποιούνται σπάνια. Η εταιρία θέλει επίσης να αυξήσει την περιεκτικότητα της μπαταρίας της σε πυρίτιο, αντικαθιστώντας τον γραφίτη για να αυξήσει τη χωρητικότητα και να συντομεύσει τους χρόνους φόρτισης.

Συνολικά, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή μπαταρία που δε θα συγκρίνεται με καμία από τις λύσεις που υπάρχουν τώρα στην αγορά. Μάλιστα, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως το όλο project ξεκίνησε παράλληλα με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοίμαζε η Apple, αλλά πλέον η πρώτη προτεραιότητα είναι η χρήση των νέων μπαταριών στα iPhone.

Ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και το Vision Pro. Σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά στην εταιρία, το headset έχει μόλις δύο ώρες διάρκεια ζωής μπαταρίας. Η εταιρία δεν ήταν ικανοποιημένη με το νούμερο αυτό, την ώρα που και άλλες συσκευές της όπως το Apple Watch και το iPad έχουν μείνει με την ίδια "ολοήμερη" μπαταρία από τη στιγμή που πρωτοπαρουσιάστηκαν.