X: Το όραμα του Elon Musk για την εφαρμογή των πάντων

Με τα δικά του λόγια
07 Νοεμβρίου 2023 11:11
X: Το όραμα του Elon Musk για την εφαρμογή των πάντων

Σε μία συνάντηση με τους εργαζομένους της X, ο Elon Musk δήλωσε πως η εταιρία είναι στη διαδικασία για να γίνει “η εφαρμογή που θα περιλαμβάνει τα πάντα”. Για να είναι πετυχημένη η X στα μάτια του Musk, πρέπει να ανταγωνιστεί με το YouTube, το LinkedIn, το FaceTime, το Tinder, ακόμα και με ολόκληρη την τραπεζική βιομηχανία.

Μεταμορφώνουμε ταχέως την εταιρία από αυτό που ήταν, το Twitter 1.0, στην εφαρμογή των πάντων. Νομίζω πως έχουμε τον ταχύτερο ρυθμό καινοτομίας ίσως σε όλη την ιστορία των εταιριών internet.

Ο Musk αναφέρθηκε ξανά στο WeChat της Κίνας και τη θέλησή του να γίνει το X το WeChat της Δύσης. Ωστόσο τόνισε πως δε θέλει να το αντιγράψει, αλλά να δημιουργήσει κάτι που θα το ξεπερνά.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι η δυνατότητα ηχητικών ή βίντεο κλήσεων στην X, την οποία ο Musk συνέκρινε με το FaceTime ή το Signal. Ανέφερε επίσης πως έγιναν μεγάλες βελτιώσεις στο video streaming και στο ανέβασμα μεγαλύτερων σε διάρκεια videos, όπου κάποιος μπορεί να ανεβάσει και μια ολόκληρη ταινία.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως η X έχει πληρώσει πάνω από $20 εκατομμύρια σε δημιουργούς περιεχομένου και αναμένει το ποσό να αυξηθεί σημαντικά στο επόμενο διάστημα, καθώς μέσα σε έξι μήνες έχει δεκαπλασιαστεί ο αριθμός τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Musk στα Communities δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένος για τις αλλαγές που έχουν γίνει έως τώρα. Ως παράδειγμα έφερε το community του Diablo στο οποίο είναι μέλος, όπου μπορεί κάποιος να βρει από πληροφορίες της Blizzard μέχρι κορυφαίους σχολιαστές video games που συζητούν για το παιχνίδι.

Για το θέμα των πληρωμών μέσα από την X, ο Musk ανέφερε πως είναι έτοιμες και απλά περιμένει τις άδειες από τους ρυθμιστικούς φορείς, ενώ ελπίζει να είναι live μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Musk ανέφερε και ορισμένα νούμερα. Σήμερα υπάρχουν πάνω από μισό δισεκατομμύριο μηνιαίοι ενεργοί χρήστες, μισό δισεκατομμύριο posts αναρτώνται κάθε μέρα και έχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια impressions καθημερινά. Περίπου ένα εκατομμύριο νέοι χρήστες εγγράφονται κάθε μέρα και η χρόνος που περνά κάθε χρήστης στην εφαρμογή αυξάνεται σταθερά. Τόνισε πως ο στόχος δεν είναι απλά να αυξηθεί ο χρόνος που περνάει ο χρήστης στην εφαρμογή, αλλά να αυξηθεί ο χρόνος που περνά και δεν το μετανιώνει.

Το live streaming είναι κατά τον Musk ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, καθώς είναι εξαιρετικό για αθλητικούς αγώνες, πολιτικά γεγονότα και ανθρώπους που βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης. Θεωρεί ξεπερασμένα τα κλασσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και πιστεύει σε μία συλλογική συνείδηση. Σκέφτεται την ανθρωπότητα ως έναν υπερ-οργανισμό όπου όλοι οι άνθρωποι είναι τα μάτια και τα αυτιά της ανθρωπότητας και οι πληροφορίες δεν περνάνε μέσα από το διεφθαρμένο φακό των media.

Εδώ τόνισε και τη σημασία των Community Notes και του ανοιχτού χαρακτήρα των δεδομένων, για το διαχωρισμό των πραγματικών γεγονότων από τη φαντασία και τα fake news. Σημείωσε μάλιστα πως δεν έχει ούτε ο ίδιος τη δυνατότητα να κατεβάσει κάποιο Community Note.

Τα Community Notes είναι άπειρα καλύτερα από κάποιο μυστηριώδες τμήμα λογοκρισίας όπου κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι ή γιατί παίρνουν τις αποφάσεις που παίρνουν. Κάτι τέτοιο οδηγεί στη χειραγώγηση των πληροφοριών. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Τα Community Notes θα είναι η καλύτερη πηγή της αλήθειας στο internet, τελεία.