ChatGPT: Απίθανο ορόσημο χρηστών κάθε μήνα για το πασίγνωστο AI Chatbot

Είναι ο πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενος τεχνητός εγκέφαλος που υπάρχει;
06 Νοεμβρίου 2023 23:59
ChatGPT: Απίθανο ορόσημο χρηστών κάθε μήνα για το πασίγνωστο AI Chatbot

Η OpenAI διεξάγει την πρώτη της έκθεση για developers όντας η δημιουργός του ChatGPT και είχε μερικές ανακοινώσεις ως προς αυτό τον τομέα. 

Από τα πιο εντυπωσιακά ορόσημα που κατάφερε το ChatGPT, χάρη και στην πιο πρόσφατη έκδοσή του το ChatGPT-4, είναι το πόσοι χρήστες το χρησιμοποιούν κάθε εβδομάδα. 

Τα στοιχεία είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακά αφού πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το ChatGPT -είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή- σε εβδομαδιαία βάση, όπως ανακοίνωσε στη σκηνή της έκθεση, ο Sean Altman, CEO της OpenAI. Αυτό και μόνο σαν στατιστικό ίσως να αποτελεί και απόδειξη ότι είναι η πιο ταχύτητατα αναπτυσσόμενη τεχνητή νοημοσύνη του κόσμου, η οποία μάλιστα είναι προσβάσιμη δωρεάν για όλους. 

Παράλληλα ανακοίνωσε και το νεότερο μοντέλο του πασίγνωστου ΑΙ chatbot. Αυτό είναι το ChatGPT-4 Turbo, το οποίο όπως αναφέρει η OpenAI διαθέτει γνώση των γεγονότων μέχρι τον Απρίλιο του 2023 και μπορεί να διαβάσει πλέον μία εντολή κειμένου, η οποία μπορεί να φτάνει και τις 300 σελίδες. 

Θεωρείται πως το ChatGPT είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη ίντερνετ εφαρμογή όλων των εποχών με σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αφού λανσαρίστηκε πριν από ένα χρόνο περίπου. Και για να έχετε μια σύγκριση, το Facebook χρειάστηκε 4.5 χρόνια για να φτάσει το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων χρηστών.