Τα links αρχείων από το Discord σύντομα θα σταματήσουν να δουλεύουν

Και η εταιρία έχει σοβαρό λόγο
05 Νοεμβρίου 2023 21:26
Τα links αρχείων από το Discord σύντομα θα σταματήσουν να δουλεύουν

Σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση προέβη το Discord, συστήνοντας την προσοχή σε όλους τους χρήστες που διατηρούν αρχεία από links σε συζητήσεις στο Discord ή που χρησιμοποιούν links από servers για πρόσβαση σε αρχεία που επιθυμούν να έχουν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Discord σύντομα θα σταματήσει να διατηρεί τα links προς αρχεία που στέλνετε. Αντιθέτως, αυτά θα παραμένουν προσβάσιμα για 24 ώρες και μετά το σχετικό link θα παύει να λειτουργεί. Αυτό θα επηρεάζει προφανώς όλες τις εξωτερικές ιστοσελίδες και εφαρμογές, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους περισσότερους χρήστες. Τα links εντός του Discord θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αφού θα ενημερώνονται αυτόματα ανά 24 ώρες με τα νέα αντίστοιχα, λειτουργικά, χωρίς οι χρήστες να παρατηρούν κάτι. Η συγκεκριμένα αλλαγή θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2023.

Όπως δήλωσε το Discord στο μέσο Bleeping Computer που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν την κυβερνοασφάλεια, ο λόγος είναι η ασφάλεια. Το περιοριστικό αυτό μέτρο θα βοηθήσει την εταιρεία να καταπολεμήσει το κακόβουλο λογισμικό που εξαπλώνεται στην πλατφόρμα της, δεδομένου ότι της δίνει ευκολότερα τη δυνατότητα να "περιορίσει την πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχει επισημανθεί". Η εταιρία σκοπεύει να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές την επόμενη εβδομάδα.

Όπως σημειώνει το Bleeping Computer, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Trellix "βρήκε περίπου 10.000" δείγματα κακόβουλου λογισμικού που διανέμονται στο διαδίκτυο και ήταν αποθηκευμένα στο δίκτυο διανομής περιεχομένου (CDN) του Discord. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν τα webhooks της πλατφόρμας για να αντλούν δεδομένα από τους υπολογιστές των θυμάτων και να τα ρίχνουν σε κανάλια Discord που διαχειρίζονται.

Tags: