Η Apple επιβεβαίωσε αυτό που όλοι πίστευαν τόσο καιρό

Δια στόματος Tim Cook
05 Νοεμβρίου 2023 18:06
Η Apple επιβεβαίωσε αυτό που όλοι πίστευαν τόσο καιρό

Από την αρχή της χρονιάς και τη στιγμή που το ChatGPT έγινε απόλυτα viral, έχουμε δει αμέτρητους τεχνολογικούς κολοσσούς να ρίχνονται με τα μούτρα στην τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, εντός μηνών η Microsoft άλλαξε ολοκληρωτικά το Bing, προσθέτοντας ένα AI chatbot που ανέπτυξε σε συνεργασία με την OpenAI. Ομοίως, η Google εισήγαγε το Bard, ανακοινώνοντας πως θα φέρει την τεχνολογία και στο Google Search, αλλάζοντας εντελώς το πιο διάσημο προϊόν της. Αντίστοιχες κινήσεις είδαμε και από άλλες τεράστιες εταιρίες του χώρου, όπως η Meta, η X, κ.α. Παρόλα αυτά, η Apple είχε παραμείνει σιωπηλή, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ για παράδειγμα όλοι περίμεναν κάποια σχετική αναβάθμιση της Siri.

Τώρα, ο αμερικανικός κολοσσός ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι πίστευαν. Ναι, η Apple δουλεύει πάνω στη δική της generative AI. Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, ο CEO Tim Cook απάντησε σε μια ανησυχία των μετόχων πως η Apple έχει μείνει πίσω στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, ο Cook διαφώνησε, εστιάζοντας σε διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις που είχε κάνει πρόσφατα η Apple, οι οποίες "δε θα ήταν εφικτές χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη". Συγκεκριμένα, το στέλεχος στάθηκε στα νέα χαρακτηριστικά του iOS 17, όπως το Personal Voice και το Live Voicemail, ως παραδείγματα της καινοτομίας της Apple με AI τεχνολογίες. Επιπλέον, ο Cook επιβεβαίωσε ότι η Apple εργάζεται παρασκηνιακά πάνω στη δική της generative AI, λέγοντας "προφανώς, υπάρχει δουλειά που γίνεται". Βέβαια, αρνήθηκε να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας αντιθέτως:

"Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα επενδύσουμε, θα επενδύσουμε αρκετά, θα το κάνουμε με υπευθυνότητα και θα δείτε με την πάροδο του χρόνου εξελίξεις στα προϊόντα μας όπου αυτές οι τεχνολογίες βρίσκονται στο επίκεντρο".

Φυσικά, μένει να δούμε στην πράξη τι ακριβώς ετοιμάζει η εταιρία, αλλά κάτι «ψήνεται» στα παρασκήνια, όπως πλέον γνωρίζουμε και από επίσημα χείλη.