MOTOROiD 2: Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Yamaha που ισορροπεί μόνη της (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με design εμπνευσμένο από έντομα
02 Νοεμβρίου 2023 09:43
MOTOROiD 2: Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Yamaha που ισορροπεί μόνη της (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Yamaha θα αποκαλύψει στο Japan Mobility Show τη νέα της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, το design της οποίας είναι εμπνευσμένο από τα έντομα και τη βιομηχανική. Το καινοτόμο σε αυτήν την περίπτωση είναι πως η μοτοσυκλέτα μπορεί να ισορροπεί μόνη της χωρίς σταντ.

Ένας κινούμενος βραχίονας κάτω από τη θέση του αναβάτη, επιτρέπει στον πίσω τροχό να πάρει κλίση ανεξάρτητα από τον μπροστινό τροχό, δίνοντας τη δυνατότητα στο MOTOROiD 2 να βρει το σημείο ισορροπίας όπως ένα ζωντανό πλάσμα.

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει συμβατικό τιμόνι, καθώς τα χερούλια είναι τοποθετημένα κάτω από το ημιδιαφανές μπροστά μέρος, για μέγιστη αεροδυναμική και άνεση του αναβάτη. Διαθέτει απτική ανατροφοδότηση και αναγνώριση προσώπου και κινήσεων χάρη στην AI. Μπορεί επίσης να πλησιάσει αυτόνομα τον αναβάτη στο κάλεσμά του.

Στην παρουσίαση θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις λειτουργίες και την τεχνολογία της. Έως τότε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video στο οποίο η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται ως ένα πιστό κατοικίδιο.