Το iPhone 16 θα κάνει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση στο σύστημα καμερών

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες
31 Οκτωβρίου 2023 23:52
Το iPhone 16 θα κάνει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση στο σύστημα καμερών

Παρόλο που τα iPhone 15 είναι ακόμη φρέσκα στα ράφια των καταστημάτων, ήδη το γύρο του διαδικτύου κάνουν φήμες σχετικά με τα επερχόμενα iPhone 16 και τις αναβαθμίσεις που θα κάνει η Apple.

Συγκεκριμένα, το μέσο MacRumos μεταφέρει (βασιζόμενο σε ρεπορτάζ του Economic Daily News) πως η Apple σκοπεύει να αξιοποιήσει πολύ καλύτερους φακούς για την telephoto κάμερα του iPhone 16 Pro. Ειδικότερα, Η εταιρία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πιο προηγμένους χυτευμένους γυάλινους φακούς, οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν σε πιο διακριτικό και ελαφρύτερο σχεδιασμό, αφού το μήκος τους θα είναι μικρότερο, προσφέροντας συγχρόνως και βελτιωμένο οπτικό ζουμ.

Επισημαίνεται, πως η παραγωγή του φακού θα γίνεται από την εξιδεικευμένη εταιρία Hoya. Ωστόσο, το ρεπορτάζ τονίζει πως η δυνατότητα παραγωγής παρά πολύ μεγάλου αριθμού τεμαχίων είναι αβέβαιη, κάτι που δείχνει μάλλον πως το σενάριο της αποκλειστικότητας στο Pro Max μοντέλο, είναι πολύ πιθανό.

Φυσικά, με το iPhone 15 Pro Max η Apple ήδη έκανε μια μεγάλη αναβάθμιση στην telephoto κάμερα, η οποία προσφέρει πλέον μέχρι και 5X ζουμ χάρη στον tetraprism φακό που έχει focal length 120mm. Ο νέος αυτός φακός είχε ακουστεί από τον Ιούλιο κιόλας ότι θα είναι "super" telephoto, ένα χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται μόνο όταν πληρούνται μερικές πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Αυτό μάλλον σημαίνει πως ο νέος φακός θα ξεπερνά κατά πολύ τα 300mm όσον αφορά το focal length πράγμα που σημαίνει πολύ μεγαλύτερο οπτικό ζουμ.  Βέβαια, ο νέας τεχνολογίας φακός αναμένεται να είναι και πιο ακριβός, κάτι που μπορεί να πιέσει την εταιρία να ανεβάσει τιμές ή ίσως να τον κάνει για άλλη μια φορά προνόμιο αποκλειστικά του Pro Max μοντέλου.

Tags: