Το X/Twitter απέκτησε φωνητικές και βίντεο κλήσεις

Ένα χαρακτηριστικό που ήταν εδώ και καιρό στα σκαριά
26 Οκτωβρίου 2023 08:52
Το X/Twitter απέκτησε φωνητικές και βίντεο κλήσεις

Η social media πλατφόρμα X, γνωστή μέχρι πρότινος ως Twitter, απέκτησε μόλις μια πολύ χρήσιμη λειτουργία. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν φωνητικές και βίντεο κλήσεις.

Η διάθεση των κλήσεων θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από σήμερα, με τους χρήστες που έχουν επιλεγεί για το πρώτο κύμα να λαμβάνουν μια ειδοποίηση που γράφει χαρακτηριστικά: “Audio and video calls are here!” Φυσικά, οι κλήσεις φιλοξενούνται στο μενού των μηνυμάτων του X. Μέσα στη συζήτηση με κάποιον άλλο χρήστη, υπάρχει πλέον ένα σχετικό εικονίδιο στην πάνω δεξιά γωνιά που επιτρέπει την έναρξη μιας κλήσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν κάποιος δεν επιθυμεί να λαμβάνει κλήσεις, μπορεί να απενεργοποιήσει εξ ολοκλήρου το χαρακτηριστικό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φιλτραρίσματος, για να επιτρέπονται μόνο οι εισερχόμενες κλήσεις από άτομα που ακολουθείτε, verified χρήστες ή άτομα που έχετε στις επαφές σας.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα, ο Elon Musk, τόνισε πως πρόκειται για μια πρώιμη έκδοση, πράγμα που σημαίνει ότι παρασκηνιακά η εταιρία συνεχίζει τη δουλειά για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία των χρηστών.

Για την ιστορία, οι κλήσεις είναι κάτι που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό ο Musk, ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν του πως ο στόχος του με την εξαγορά του Twitter ήταν και είναι να το μετατρέψει στο X, στην εφαρμογή των πάντων. Προφανώς, η προσθήκη των κλήσεων είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.