Η κορυφαία πεντάδα κατασκευαστών smartphones για το τρίτο τρίμηνο

Πώς διαμορφώνεται η αγορά;
18 Οκτωβρίου 2023 10:22
Η κορυφαία πεντάδα κατασκευαστών smartphones για το τρίτο τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά smartphones είχε μερικά δύσκολα οικονομικά τρίμηνα, αλλά φαίνεται πως τα χειρότερα πέρασαν. Η νέα αναφορά της Canalys για το τρίτο τρίμηνο του 2023 δείχνει πως η πτώση είναι αμελητέα πλέον, μόλις στο 1%, αλλά οι κατασκευαστές παραμένουν επιφυλακτικοί κυρίως λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας.

Στην κορυφή των κατασκευαστών λοιπόν παραμένει η Samsung με 20% μερίδιο αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 17%. Η Xiaomi κράτησε την τρίτη θέση με 14%, ενώ η Oppo ακολουθεί με 9%. Την πεντάδα συμπληρώνει η Transsion η οποία διαθέτει brands όπως η itel, η Infinix και η Tecno, δείχνοντας πως έχει την ορμή να ξεπεράσει την Oppo, κατακτώντας επίσης το 9% της αγοράς.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Huawei έκανε μία δυναμική επιστροφή στο τελευταίο τρίμηνο με την κυκλοφορία του Mate 60, η κυκλοφορία του οποίου μπορεί να περιορίζεται στην Κίνα για τώρα, αλλά οι πάροχοι τηλεφωνίας και οι αλυσίδες λιανικής ετοιμάζονται να δημιουργήσουν stock για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση του τηλεφώνου.

Οι αυξήσεις τιμών στην αλυσίδα προμηθευτών είναι κάτι που οι κατασκευαστές περίμεναν και έχουν προσαρμοστεί για να ανταποκριθούν στην κατάσταση. Ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση εξαρτημάτων σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή.