Τέλος το MIUI μετά από 13 χρόνια! – Αλλάζει σελίδα η Xioami

Αποκάλυψε και επίσημα το νέο όνομα
17 Οκτωβρίου 2023 22:42
Τέλος το MIUI μετά από 13 χρόνια! – Αλλάζει σελίδα η Xioami

Πριν μερικές ημέρες είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου μια πληροφορία που ήθελε την Xiaomi να μετονομάζει το MIUI σε MiOS, ένα όνομα που φυσικά θυμίζει έντονα το iOS της Apple. Τελικά, πράγματι, το τέλος του MIUI έρχεται, με την Xioami να αποκαλύπτει και επίσημα το νέο όνομα, που είναι δεν είναι όμως αυτό που περιμέναμε.

Συγκεκριμένα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κυκλοφορία της σειράς Xiaomi 14, η εταιρεία επιβεβαίωσε τώρα ότι το νέο της λειτουργικό σύστημα θα ονομάζεται τελικά HyperOS και θα κάνει το ντεμπούτο του με τις νέες ναυαρχίες της.

Η αποκάλυψη του HyperOS σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, καθώς θα γίνει το προεπιλεγμένο λειτουργικό σύστημα για όλα τα smartphones του, ξεκινώντας από τα Xiaomi 14. Μέσα από τη σχετική ανάρτησή του στο social media Weibo, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi αποκάλυψε μάλιστα και μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για την παρασκηνιακή πορεία του λειτουργικού συστήματος, τονίζοντας ότι η ανάπτυξή του ξεκίνησε ήδη από το 2017.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ακόμη τι νέα χαρακτηριστικά και τι οπτικές αλλαγές έχουν επιμεληθεί οι προγραμματιστές της εταιρίας, αλλά η αλλαγή του ονόματος σίγουρα δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Πολλοί εικάζουν ότι η έμφαση ίσως να είναι στις AI λειτουργίες.

Για την ιστορία, το MIUI, το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi, είναι ένα από τα μακροβιότερα και δημοφιλέστερα Android skins στη βιομηχανία. Η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2010, πριν από 13 ολόκληρα χρόνια. Το λειτουργικό είναι διαθέσιμο σε 77 διαφορετικές γλώσσες, μετρώντας εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Tags: