Μετά τη μουσική και τα podcasts, το Spotify προσθέτει μια ολοκαίνουργια κατηγορία!

Ένα επιπλέον όφελος για τα Premium μέλη
04 Οκτωβρίου 2023 15:42
Μετά τη μουσική και τα podcasts, το Spotify προσθέτει μια ολοκαίνουργια κατηγορία!

Το Spotify μόλις ανακοίνωσε την προσθήκη μιας ολοκαίνουργιας κατηγορίας περιεχομένου, στην προσπάθειά του να γίνει ο απόλυτος προορισμός για οτιδήποτε έχει να κάνει με ήχο.

Συγκεκριμένα, η streaming πλατφόρμα πρόσθεσε περισσότερα από 150.000 audio books για τους Premium συνδρομητές. Αρχικά, πρόσβαση σε αυτά θα έχουν τα μέλη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, ενώ τα audio books θα έρθουν και στις ΗΠΑ αργότερα εντός του έτους. Βέβαια, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» στην υλοποίηση, αφού βασίζεται σε ένα σύστημα «μονάδων».

Κάθε άτομο με προσωπικό Premium πακέτο και οι διαχειριστές των Family και Duo προγραμμάτων θα έχουν στην διάθεση τους 15 ώρες ακρόασης βιβλίων, με τις μονάδες τους να ανανεώνονται κάθε μήνα. Παράλληλα, για τους φανατικούς ακροατές που ξεπερνούν το μηνιαίο όριο των 15 ωρών, θα είναι διαθέσιμη για αγορά και μια ανανέωση μονάδων που θα προσθέτει 10 επιπλέον ώρες.

Ο κατάλογος της πλατφόρμας απαρτίζεται από το 70% περίπου των best sellers διαφόρων μεγάλων εκδοτικών οίκων, όπως οι Hachette, HarperCollins και Penguin Random House, ενώ δε λείπουν και οι επιλογές από πολυάριθμους ανεξάρτητους συγγραφείς και εκδότες παγκοσμίως.

Τα audio books θα μπορούν να βρεθούν εύκολα μέσα από την αναζήτηση, ενώ προτάσσεις θα εμφανίζονται και στο βασικό feed της εφαρμογής. Παράλληλα, το Spotify θα αποκτήσει και μια ειδική ενότητα αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτή τη νέα κατηγορία περιεχομένου, όπου οι χρήστες θα μπορούν να βρουν διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων.

Το Spotify θα υποστηρίζει και offline ακρόαση των βιβλίων, ενώ έχει επιμεληθεί και διάφορα άλλα σχετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, υπάρχει μια αυτόματη λειτουργία σελιδοδείκτη που διασφαλίζει ότι οι ακροατές μπορούν να συνεχίζουν ακριβώς από το σημείο στο οποίο σταμάτησαν, ενώ θα υποστηρίζεται και ο χρονοδιακόπτης ύπνου που υπάρχει στα podcasts.

Προς το παρόν, δυστυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε οι συνδρομητές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μπορούν να περιμένουν την άφιξη των audio books.

Tags: