Η Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι γεγονός σε 10 χρόνια

Δηλώσεις του CEO της SoftBank
04 Οκτωβρίου 2023 09:49
Η Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι γεγονός σε 10 χρόνια

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο της SoftBank, ο CEO της εταιρίας, Masayoshi Son, είπε πως η Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη (AGI), η τεχνητή νοημοσύνη δηλαδή που ξεπερνά την ανθρώπινη ευφυία σε κάθε τομέα, θα γίνει πραγματικότητα μέσα σε μία δεκαετία. Πιστεύει μάλιστα πως η AGI θα είναι δέκα φορές πιο έξυπνη από το σύνολο της ανθρώπινης νοημοσύνης και τόνισε πως η ταχεία ανάπτυξη της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης έχει ήδη ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη σε ορισμένους τομείς.

Είναι λάθος να πούμε πως η AI δεν μπορεί να γίνει εξυπνότερη από τους ανθρώπους επειδή δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους. Η AI τώρα μαθαίνει μόνη της, εκπαιδεύεται μόνη της και βγάζει συμπεράσματα μόνη της, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.

Ο Son προέβλεψε επίσης πως μία “Τεχνητή Υπερ-Νοημοσύνη” θα γίνει πραγματικότητα σε 20 χρόνια και θα ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη κατά 10.000 φορές.

Ο Son έχει κάνει πολλές προβλέψεις για το μέλλον της πληροφορικής, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν πραγματικότητα με τα χρόνια. Κάλεσε επίσης τις εταιρίες της Ιαπωνίας να “ξυπνήσουν” και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της AI, θεωρώντας πως η χώρα έχει μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα.