Αθώος ο ντελιβεράς που πυροβόλησε φαρσέρ YouTuber (BINTEO)

Ισχυρίστηκε αυτοάμυνα
03 Οκτωβρίου 2023 10:22
Αθώος ο ντελιβεράς που πυροβόλησε φαρσέρ YouTuber (BINTEO)

Στις 2 Απριλίου σε ένα εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ, ένας ντελιβεράς πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν γνωστό φαρσέρ YouTuber. Αργότερα συνελήφθη και τώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη του, ήρθε και στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, ο ντελιβεράς είναι εμφανώς αμήχανος και ενοχλημένος από τον YouTuber, ο οποίος συνεχίζει να τον πλησιάζει υπερβολικά, “κολλώντας” το τηλέφωνό του στο πρόσωπο του ντελιβερά, ενώ ακούγεται να αναπαράγεται από το τηλέφωνο η φράση “έι βλάκα, σταμάτα να σκέφτεσαι τα βλέφαρά μου”. Μάλιστα ο ντελιβεράς ακούγεται να λέει τρεις φορές στον YouTuber να σταματήσει, πριν βγάλει το όπλο του και τον πυροβολήσει μία φορά στο στήθος.

Στη δίκη, ο δικηγόρος του ντελιβερά υποστήριξε πως ο πελάτης του ένιωσε να απειλείται από τον ύψους 1.93μ. YouTuber και κατηγόρησε τον YouTuber πως προσπαθούσε να προκαλέσει σύγχυση στα θύματά του για να καταγράψει τις αντιδράσεις τους χωρίς να τον νοιάζει αν αισθάνονταν φόβο. Μάλιστα, όταν ο YouTuber ερωτήθηκε γιατί δε σταμάτησε τη φάρσα όταν του ζητήθηκε τρεις φορές από τον ντελιβερά, απάντησε ότι ήταν έτοιμος να το κάνει, αλλά όχι επειδή φοβήθηκε ο ντελιβεράς, παρά μόνο επειδή δεν μπορούσε να του εκμαιεύσει κάποια αντίδραση. Παραδέχτηκε μάλιστα πως συνεχίζει να κάνει τέτοιου είδους βίντεο τα οποία του αποφέρουν $2.000 με $3.000 το μήνα.

Οι ένορκοι της δίκης λοιπόν, μετά από συνεδρίαση πέντε ωρών, αποφάσισαν πως ο ντελιβεράς ήταν αθώος για τον πυροβολισμό του YouTuber επειδή έδρασε υπό συνθήκες αυτοάμυνας, ενώ εκκρεμεί μία μικρότερη κατηγορία για χρήση όπλου η οποία θα δικαστεί τον επόμενο μήνα. Ο ντελιβεράς θα παραμείνει φυλακισμένος μέχρι τότε.