Όλες οι πληροφορίες για το Android 6.0 Marshmallow

Από το Google Nexus Event 2015
29 Σεπτεμβρίου 2015 16:57
Όλες οι πληροφορίες για το Android 6.0 Marshmallow

Όπως ήταν αναμενόμενο από το σημερινό event της Google δεν απουσίαζε και το δημοφιλής λειτουργικό σύστημα της εταιρίας, το Android. Συγκεκριμένα, η παρουσίαση περιέχε μια πληθώρα πληροφοριών για την έκτη έκδοση του Android, με κωδική ονομασία Marshmallow.

Έτσι, με την καινούργια έκδοση του λειτουργικού μπορείτε να περιμένετε μία πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, αλλά και βελτιώσεων σε σχέση με το Lollipop. Πλέον, μπορείτε να αναζητήσετε χρησιμοποιώντας την φωνή σας και από την οθόνη κλειδώματος, ενώ καθώς φορτίζεται το κινητό σας μπορείτε να δείτε πόση ώρα απαιτείται μέχρι την ολοκλήρωση της φόρτισης. Αλλαγές έχουν γίνει επίσης στα animations για το άνοιγμα και το κλείσιμο των εφαρμογών, όπως και για τα "Heads-up" notifications. Επιπροσθέτως, σημαντικές αλλαγές έγιναν και στον app drawer του λειτουργικού, ο οποίος πλέον τοποθετεί πρώτες τις εφαρμογές που "νομίζει" ότι θα ανοίξετε. Ακόμη, το σύστημα των permissions έχει δεχτεί αλλαγές και έτσι δεν απαιτείται η έγκριση για τις λειτουργίες που αξιοποιεί μια εφαρμογή κατά την εγκατάσταση της, αλλά η ερώτηση γίνεται στον χρήστη όταν η εφαρμογή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτή την λειτουργία. Τέλος, η κατανάλωση ενέργειας έχει μειωθεί για άλλη μια φορά και έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις η κατανάλωση έχει μειωθεί έως και κατά 30%.

Ένα από το νέα χαρακτηριστικά του Marshmallow είναι το Now on Tap, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις στο Google μέσα από μία εφαρμογή. Έτσι, αν μιλάτε για παράδειγμα στο Whatsapp και ο συνομιλητής σας σας στείλει το όνομα ενός εστιατορίου, μπορείτε κρατώντας πατημένο το όνομα να αναζητήσετε αυτόματα στο Google για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, οι εφαρμογές θα έχουν πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις φωνητικές λειτουργίες του Google Now.

To Android 6.0 Marshmallow αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα για τα Nexus 5, 6, 7 και 9.

Tags: