Πρώην μέλος της Goldman Sachs είχε στήσει παράνομο κύκλωμα μέσω Xbox 360 party chat!

Θεωρούσε πως δεν μπορούσαν να τον πιάσουν έτσι
30 Σεπτεμβρίου 2023 18:40
Πρώην μέλος της Goldman Sachs είχε στήσει παράνομο κύκλωμα μέσω Xbox 360 party chat!

Όπως φαίνεται, η τύχη ήρθε πρόσφατα να χτυπήσει την πόρτα στον 26χρόνο Anthony Viggiano, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως "δεν παρακολουθεί κανείς το voice chat του Xbox 360", μόνο και μόνο για να πιαστεί λίγο καιρό αργότερα για insider trading! Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όσο, πρόκειται για διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών με στόχο οικονομικό όφελος, μια πρακτική που είναι φυσικά παράνομη σε πάρα πολλές χώρες.

Ο πρώην αναλυτής της Goldman Sachs δεν είναι ο μόνος που εμπλέκεται στην υπόθεση μάλιστα. Μαζί με δύο συνεργάτες του, τον Christopher Salamone και τον Stephen Forlano, χρησιμοποίησαν αντισυμβατικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών συζητήσεων μέσω gaming κονσολών, για την ανταλλαγή παράνομων οικονομικών συμβουλών. Το τρίο πιστεύεται ότι κέρδισε πάνω από 400.000 δολάρια από το κύκλωμα που είχε στήσει.

Το FBI, στα πορίσματά του, αποκάλυψε μια υποκλαπείσα συνομιλία του Viggiano, στην οποία ανέφερε εμφατικά ότι κανείς δεν παρακολουθεί τα parties στο Xbox 360, πιστεύοντας ότι ήταν η ιδανική πλατφόρμα για τις παράνομες δράσεις του. Αν και παραμένει αβέβαιο αν όντως η…βρομοδουλειά γινόταν αποκλειστικά μέσω Xbox 360, τα στοιχεία των αρχών δείχνουν ότι ένας από τους τρεις συνεργούς όντως επικοινωνούσε με έναν ανώνυμο συνεργάτη για μια επικείμενη αγορά μέσω του party chat της κονσόλας.

Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει επίσης ότι εκτός από την προ-προηγουμένης γενιάς gaming κονσόλας της Microsoft, οι ύποπτοι χρησιμοποιήσαν και e-mails, ενώ είχαν επικοινωνίες και μέσω προσωρινών μηνυμάτων στο Instagram. Φυσικά, η υπόθεση αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση των άκρων στα οποία μπορεί να φτάσουν άτομα για παράνομα κέρδη, χρησιμοποιώντας ακόμη και πλατφόρμες που θεωρητικά προορίζονται για κάτι εντελώς διαφορετικό και σίγουρα πιο αγνό.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο κατηγορητήριο, πατώντας εδώ.

Tags: