Κινέζοι hackers χτύπησαν το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Μέσω της Microsoft
29 Σεπτεμβρίου 2023 11:32
Κινέζοι hackers χτύπησαν το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Μόλις αποκαλύφθηκε πως ένα χτύπημα κινέζων hackers στην πλατφόρμα email της Microsoft νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή χιλιάδων emails από λογαριασμούς του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Περισσότερα από 60.000 emails έχουν κλαπεί από 10 διαφορετικούς λογαριασμούς. Εννέα από τα θύματα εργαζόντουσαν σε χώρες του Ειρηνικού και της ανατολικής Ασίας και ένα στην Ευρώπη.

Η ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως hackers που συνδέονται με την κυβέρνηση της Κίνας, είχαν πρόσβαση σε email λογαριασμούς 25 οργανισμών από το Μάιο, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείο Εμπορίου. Η έκταση της παραβίασης παραμένει άγνωστη.

Οι παραβίαση επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τις διπλωματικές προσπάθειες που εκτελεί το Υπουργείο Εξωτερικών στην ανατολική Ασία και έφερε την προσοχή του κράτους των ΗΠΑ στο ρόλο της Microsoft στην παροχή IT υπηρεσιών για την κυβέρνηση.

Αρχικά, οι hackers είχαν παραβιάσει τη συσκευή ενός μηχανικού της Microsoft, κάτι το οποίο τους επέτρεψε να έχουν πρόσβαση στα emails του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρέπει να ενδυναμώσουμε τις άμυνές μας ενάντια σε αυτού του τύπου τις κυβερνοεπιθέσεις και εισβολές. Πρέπει να δούμε άμεσα και την εξάρτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από έναν προμηθευτή, ως πιθανό σημείο αδυναμίας. – Eric Schmitt, Γερουσιαστής

Tags: