Η X είναι η πλατφόρμα με τη μεγαλύτερη αναλογία παραπληροφόρησης

Προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση
27 Σεπτεμβρίου 2023 09:18
Η X είναι η πλατφόρμα με τη μεγαλύτερη αναλογία παραπληροφόρησης

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Vera Jourova, προειδοποιεί την X πως σύντομα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην Ευρώπη, καθώς βρέθηκε πως η πλατφόρμα έχει τα υψηλότερα ποσοστά παραπληροφόρησης. Τα αποτελέσματα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας για το πώς χειρίζονται την παραπληροφόρηση οι social media πλατφόρμες, ως μέρος του Digital Services Act της E.E.

Ο νέος νόμος ορίζει πως οι μεγάλες πλατφόρμες πρέπει να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το πώς χειρίζονται την παραπληροφόρηση και δεκάδες εταιρίες έχουν συμφωνήσει σε ένα εθελοντικό “Code of Practice” για την παραπληροφόρηση. Ωστόσο η X είχε ανακοινώσει από το Μάιο πως αποσύρεται από τη συμφωνία, αλλά θα εφαρμόσει αυστηρότερες πολιτικές οι οποίες απαιτούνται από το Digital Services Act.

Η X είναι η πλατφόρμα με τη μεγαλύτερη αναλογία παραπληροφόρησης. – Vera Jourova

Η έρευνα βρήκε πως η X έχει το μεγαλύτερο όγκο posts παραπληροφόρησης, τα οποία προσελκύουν μεγάλη αλληλεπίδραση. Βρέθηκε επίσης πως αυτά τα posts βρίσκονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην υψηλή παραπληροφόρηση ακολουθούν το Facebook και το Instagram.

Η X δεν πρόσφερε κάποιο σχόλιο, αλλά με μία σειρά tweets αμφισβήτησε το πλαίσιο των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν και επέμεινε στη σημασία της ελευθερίας του λόγου.

Η Jourova τόνισε πως οι επερχόμενες εκλογές του Ευροκοινοβουλίου θα ένα σημαντικό τεστ για τις πλατφόρμες.

Το μήνυμά μου στο Twitter/X είναι πως πρέπει να συμμορφωθείτε. Θα παρακολουθούμε όλα όσα κάνετε.