Το Luxeed S7 της Huawei είναι “ανώτερο από το Tesla Model S“

Το δεύτερο ηλεκτρικό μαζικής παραγωγής της εταιρίας
26 Σεπτεμβρίου 2023 08:37
Το Luxeed S7 της Huawei είναι “ανώτερο από το Tesla Model S“

Η Huawei εμβαθύνει στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε συνεργασία με την Chery Autos, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Luxeed S7 στην Κίνα στα τέλη Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα coupe το οποίο βασίζεται στην EoX ηλεκτρική πλατφόρμα και σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος αυτοκινήτων της Huawei, Richard Yu Chengdong, θα είναι ανώτερο από το Tesla Model S σε διάφορους τομείς.

Πρόκειται για ένα premium ηλεκτρικό όχημα που απευθύνεται στη μεσαία τάξη καταναλωτών και περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως αυτόνομη οδήγηση, αυτόματο παρκάρισμα και έλεγχο με φωνητικές εντολές. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αποκαλύφθηκαν, πέραν του ότι θα διαθέτει εκδόσεις με κίνηση στους δύο και στους τέσσερις τροχούς.

Η Huawei μπήκε στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Απρίλιο του 2021, όταν ανακοίνωσε το Huawei HI σύστημα για αυτοκίνητα, το οποίο περιλαμβάνει ένα 4D ραντάρ απεικόνισης, τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και έξυπνη θερμική διαχείριση. Έκτοτε, προμηθεύει κατασκευαστές όπως η Arcfox και η Avatar Technology με chips αυτοκινήτων, αισθητήρες LIDAR και τεχνολογίες που επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να συνδέονται μεταξύ τους αλλά και στο internet.

Στα τέλη του 2021 παρουσίασε το brand Aito σε συνεργασία με την κατασκευάστρια Seres, το οποίο περιλαμβάνει πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται στα καταστήματα της Huawei στην Κίνα. Το νέο Aito M9 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο.