Το ChatGPT θα μπορεί σύντομα να “δει“, να “ακούσει“ και να... “μιλήσει“ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βήμα πιο κοντά προς τον ψηφιακό ΑΙ δάσκαλο;
25 Σεπτεμβρίου 2023 18:12
Το ChatGPT θα μπορεί σύντομα να “δει“, να “ακούσει“ και να... “μιλήσει“ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ακόμη μεγάλο άλμα στις ικανότητές της κάνει η τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI, το γνωστό σε όλους ChatGPT, καθώς σύντομα θα μπορεί να "δει", να "ακούσει" και να "μιλήσει". Τι σημαίνει αυτό με τεχνικούς όρους; Ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναβαθμιστεί ώστε να αναγνωρίζει ήχο, φωνή και εικόνα.

Με λίγο λόγια η ΑΙ του γνωστού chatbot θα μπορεί να "διαβάσει" μια εικόνα ή φωτογραφία όπως είναι και να την επικοινωνήσει ή να την περιγράψει στους χρήστες, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει σύνθεση ομιλίας σε κείμενο και κείμενο σε ομιλία. Σκοπός φυσικά για όλα αυτά είναι να γίνει..."πιο ανθρώπινο" το ChatGPT

Ναι, το ChatGPT θα μπορεί να καταλαβαίνει γραπτές λέξεις, τη δική σας ομιλία και να απαντάει με τη δική του "ρομποτική" φωνή. Αυτή η αναβάθμιση του chatbot της OpenAI είναι και η μεγαλύτερα από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT-4. Μάλιστα, η OpenAI δημοσίευσε και ένα βίντεο που παρουσιάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και πώς λειτουργούν, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυνατότητα φωνητικών συζητήσεων με το ChatGPT θα είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στις εφαρμογές των iOS και Android. 

Tο εν λόγω χαρακτηριστικό θα έρθει σε όλες τις βερσιόν του ChatGPT, μέχρι και στα iOS και Android apps, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά αποκλειστικά για τους συνδρομητές του ChatGPT Plus