Πόσο τιτάνιο έχει τελικά το iPhone 15 Pro; Δείτε βίντεο αποσυναρμολόγησης

Μια αναλυτική ματιά στο εσωτερικό της συσκευής
24 Σεπτεμβρίου 2023 21:03
Πόσο τιτάνιο έχει τελικά το iPhone 15 Pro; Δείτε βίντεο αποσυναρμολόγησης

Δε χωρά καμία αμφιβολία πως ένα από τα μεγάλα selling points του iPhone 15 Pro και του iPhone 15 Pro Max είναι το τιτάνιο. Φέτος η Apple αποφάσισε να κατασκευάσει τις νέες της ναυαρχίδες από ένα μέταλλο πολύ υψηλότερης ποιότητας και ανθεκτικότητας από το αλουμίνιο, με το marketing φυσικά να μην το αφήνει αυτό να περάσει απαρατήρητο.

Συνολικά, πέρα από τον A17 Pro επεξεργαστή και τις αναβαθμίσεις στο σύστημα καμερών, το νέο υλικό κατασκευής των iPhone 15 Pro είναι ίσως το πιο πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό τους. Συγκεκριμένα, η παρουσίαση της Apple έδωσε τεράστια έμφαση στο γεγονός ότι τα νέα Pro μοντέλα θα είναι ελαφρύτερα και ανθεκτικότερα χάρη στο τιτάνιο. Μάλιστα, η εταιρία διευκρίνισε πως το υλικό κατασκευής είναι Grade 5 τύπου τιτάνιο, όντας το ίδιο ακριβώς με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Mars Rover της NASA.

Τώρα, ο γνωστός YouTuber JerryRigEverything, ο οποίος ειδικεύεται ακριβώς στις δοκιμές αντοχής των smartphones, πραγματοποίησε το πρώτο βίντεο αποσυναρμολόγησης της συσκευής, λύνοντας μια από τις τελευταίες απορίες: Πόσο τιτάνιο έχει τελικά το iPhone 15 Pro;

Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο που ακολουθεί, η Apple χρησιμοποιεί αλουμίνιο για το κεντρικό frame κάτω από το πίσω γυαλί, εκεί δηλαδή όπου βιδώνονται και στερεώνονται τα δεκάδες εξαρτήματα. Το τιτάνιο των iPhone 15 βρίσκεται στο γύρω γύρω περίβλημα, δηλαδή στην επιφάνεια που βλέπει και αγγίζει ο χρήστης. Το αλουμίνιο στο κέντρο είναι «δεμένο» με το τιτάνιο με solid state diffusion, μια τεχνολογία που δεν χρησιμοποιεί κανείς άλλος στη βιομηχανία. Αυτό κάνει τα δύο μέταλλα σχεδόν σαν ένα, με την ένωση να είναι απίστευτα ισχυρή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο JerryRigEverything χρησιμοποίησε τροχό για να κόψει στα δύο το frame και να δώσει μια πιο ξεκάθαρη απάντηση για το τιτάνιο. Όπως προκύπτει το γύρω περίβλημα είναι από τιτάνιο πάχους περίπου 1 χιλιοστού, κάτι που ο YouTuber χαρακτήρισε ως «διακόσμηση τιτανίου».

Αυτό σημαίνει πως αν λάβουμε υπόψη μόνο την τιμή του υλικού ανά κιλό, τότε η Apple χρησιμοποιεί περίπου 30 δολάρια τιτανίου για κάθε iPhone 15 Pro Max σύμφωνα με την εκτίμηση του YouTuber. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει και πολλά από μόνο του, αφού το υλικό έχει πολύ διαφορετικές απαιτήσεις. Συνολικά χρειάζονται ακραίες δεξιότητες και τεχνογνωσία για να δουλέψει κανείς με τιτάνιο και το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με περίβλημα δε μειώνει την αξία του εγχειρήματος της Apple, με τον YouTuber να δίνει τα εύσημά του στην εταιρία που ξέφυγε από την πεπατημένη.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο αποσυναρμολόγησης μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: