Με το Android 14 το κινητό σας θα μπορεί να μετατραπεί σε webcam για τον υπολογιστή σας

Μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία
22 Σεπτεμβρίου 2023 21:33
Με το Android 14 το κινητό σας θα μπορεί να μετατραπεί σε webcam για τον υπολογιστή σας

Πρόσφατα η Google κυκλοφόρησε την QPR1 Beta 1 του Android 14, στην οποία οι κάτοχοι Pixel συσκευών ανακάλυψαν ένα πολύ χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό. Συγκεκριμένα, το λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει πλέον μια λειτουργία που μπορεί να μετατρέψει τη συσκευή σε webcam για ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αυτό είναι κάτι που μπορούσε να καταφέρει κάποιος ήδη στην Android συσκευή του χρησιμοποιώντας διάφορες third-party εφαρμογές, ωστόσο η επίσημη υλοποίηση από τη Google λειτουργεί πολύ καλύτερα και απαιτεί μόνο μια απευθείας σύνδεση USB μεταξύ του τηλεφώνου και του υπολογιστή.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι εξαιρετικά απλός. Κατά τη σύνδεση, εμφανίζεται πάντα μια ειδοποίηση "Φόρτιση αυτής της συσκευής μέσω USB". Πατώντας αυτή την ειδοποίηση, οι χρήστες μπορούν πλέον να βρουν μια νέα επιλογή "Webcam" κάτω από το "Use USB for". Από εκεί, το λειτουργικό σύστημα τους καθοδηγεί περαιτέρω με οδηγίες στην οθόνη για να ρυθμίσουν τη νέα τους webcam.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής του επιπέδου ζουμ και η εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και της πίσω κάμερας του τηλεφώνου. Η λειτουργία υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλα τα άλλα Pixel μοντέλα που είναι συμβατά με τη συγκεκριμένη beta, πέρα από το Pixel Fold. Προσεχώς, αυτό το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να αρχίσει να εμφανίζεται και σε περισσότερα Android άλλων κατασκευαστών, με την επίσημη κυκλοφορία του Android 14.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία αν κάποιος θέλει να αποφύγει την webcam του laptop του που συνήθως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, προσφέροντας μια εντατική για αμέτρητες εφαρμογές, όπως βίντεο κλήσεις και όχι μόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί θεωρητικά μέχρι και για live streams. Βέβαια, σε σχέση με την Continuity Camera των Apple συσκευών, η υλοποίηση του Android δεν προσφέρει ασύρματη επικοινωνία, αλλά τουλάχιστον λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Windows, Chromebook, Linux, Mac), αφού βασίζεται στο Universal USB Video Class (UVC) στάνταρ.

Tags: