iPhone 15 Pro: Ανησυχητικές αναφορές πως το τιτάνιο γρατσουνίζεται πανεύκολα

Δείτε την πρώτη εικόνα
20 Σεπτεμβρίου 2023 15:41
iPhone 15 Pro: Ανησυχητικές αναφορές πως το τιτάνιο γρατσουνίζεται πανεύκολα

Αν εξαιρέσουμε τις αναβαθμίσεις στο σύστημα καμερών και τον πανίσχυρο A17 Pro επεξεργαστή, το νέο υλικό κατασκευής των iPhone 15 Pro είναι ίσως το πιο πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό τους. Συγκεκριμένα, η παρουσίαση της Apple έδωσε τεράστια έμφαση στο γεγονός ότι τα νέα Pro μοντέλα θα είναι ελαφρύτερα και ανθεκτικότερα χάρη στο τιτάνιο, αλλά και συγχρόνως θα είναι και τα iPhone με τα λεπτότερα πλαίσια οθόνης. Μάλιστα, η Apple διευκρίνισε πως το υλικό κατασκευής είναι Grade 5 τύπου τιτάνιο, όντας το ίδιο ακριβώς με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Mars Rover της NASA.

Ωστόσο, μετά τις αναφορές πως το υλικό είναι τρομερά επιρρεπές στις δαχτυλιές, τώρα το γύρο του διαδικτύου κάνει και μια εικόνα που δείχνει ότι το τιτάνιο των νέων iPhone μπορεί μεν να είναι πιο συμπαγές, αλλά ενδέχεται να γρατσουνίζεται πολύ πιο εύκολα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τη φωτογραφία μοιράστηκε ο γνωστός leaker της βιομηχανίας Majin Bu στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), δείχνοντας ένα ολοκαίνουργιο iPhone 15 Pro με ένα εμφανές σημάδι στις άκρες του τιτανίου. Ειδικότερα, το μπλε φινίρισμα γρατσουνίστηκε αμέσως στην ολοκαίνουργια συσκευή, με το σημάδι να είναι πολύ έντονο, ακόμη και από απόσταση, εξαιτίας του σκούρου χρώματος.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Αντίστοιχα, το Midnight φινίρισμα στο MacBook Air, τόσο στο μοντέλο 15 ιντσών όσο και στο μοντέλο 13 ιντσών, ήταν επίσης πολύ εύκολο να γρατσουνιστεί. Αντιθέτως, το unibody πλαίσιο αλουμινίου κατάφερνε να διατηρήσει τη βαφή του σημαντικά καλύτερα από το τιτάνιο.

Στην αρχική παρουσίαση η Apple είχε υπογραμμίσει ότι έχει λάβει μέτρα για αυτό το φαινόμενο, εφαρμόζοντας μια επίστρωση «φυσικής εναπόθεσης ατμών» (PVD) στο Grade 5 τιτάνιο των iPhone 15 Pro. Ωστόσο, αν ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου τέτοιες αναφορές, δημιουργούνται αμφιβολίες για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα αυτά.

Μένει να δούμε πώς η Apple θα αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, αν όντως υπάρχει θέμα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείτε άμεσα θήκη αν σκοπεύετε να πάρετε iPhone 15 Pro και θέλετε να διατηρήσετε την αξία του.

Tags: