Το iPhone 15 Pro είναι τόσο δυνατό που μπορεί να τρέξει PlayStation παιχνίδια όπως το Assassin's Creed Mirage!

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία υπόσχεται η Apple
12 Σεπτεμβρίου 2023 21:53
Το iPhone 15 Pro είναι τόσο δυνατό που μπορεί να τρέξει PlayStation παιχνίδια όπως το Assassin's Creed Mirage!

Πριν από μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε το Wonderlust event της Apple, στο οποίο ο αμερικανικός κολοσσός αποκάλυψε τα νέα του smartphones, τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro. Η παρουσίαση της εταιρίας αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην απόδοση των Pro μοντέλων και στο τεράστιο άλμα που θα προσφέρει ο A17 Pro επεξεργαστής. Κάπως έτσι προέκυψε και μια από τις πιο εντυπωσιακές αποκαλύψεις της βραδιάς:

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα είναι τόσο δυνατά που θα μπορούν να τρέξουν παιχνίδια που έχουν φτιάχνει θεωρητικά για κονσόλες, όπως το Assassin's Creed Mirage που αναμένεται για τα Xbox One, PS4, Xbox Series X|S, PS5 και PC πολύ σύντομα.

Αναλυτικότερα, η νέα GPU των iPhone 15 Pro έρχεται με νέα shader αρχιτεκτονική που έχουν επιμεληθεί οι μηχανικοί της εταιρίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κολοσσού, πρόκειται για το μεγαλύτερο redesign στην ιστορία των Apple GPUs. Η νέα αυτή GPU διαθέτει συνολικά έξι πυρήνες, με την μέγιστη απόδοση να είναι έως και 20% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, υποστηρίζονται και νέα rendering χαρακτηριστικά για ακόμη καλύτερη επιδόσεις, όπως το mesh shading, αλλά και για πολύ καλύτερα γραφικά, όπως το ray tracing. Η Apple ετοίμασε μέχρι και δικό της upscaling αλγόριθμο, στον οποίο έδωσε το όνομα MetalFX.

Όπως ανακοινώθηκε στο event της Apple, μέσα στο 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσουν για το iPhone 15 Pro τα Resident Evil Village και Resident Evil 4 Remake. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι κανονικές εκδόσεις των λατρεμένων horror τίτλων της Capcom θα μπορούν να τρέξουν στα νέα iPhone τοπικά και όχι μέσω cloud streaming ή κάποιας άλλη τεχνολογίας. Παράλληλα και η Ubisoft ανακοίνωσε πως το Assassin's Creed Mirage θα έρθει στα iPhone 15 Pro στις αρχές του 2024.

Το ίδιο θα συμβεί και με το Death Stranding καθώς η Kojima Productions ανακοίνωσε πως η Director's Cut έκδοσή του θα κυκλοφορήσει κανονικά για το iPhone 15 Pro μέσα στο υπόλοιπο του 2023.