Κυρίαρχος στη smartphone αγορά παραμένει η Samsung

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου
27 Σεπτεμβρίου 2015 08:41
Κυρίαρχος στη smartphone αγορά παραμένει η Samsung

Μια αναφορά από το Counterpoint Research αποκαλύπτει πως η Samsung παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, το 21% των απεσταλμένων smartphones στο δεύτερο τρίμηνο ήταν Samsung συσκευές, με δεύτερη την Apple κατέχοντας το 14%. Την τριάδα συμπληρώνει η Huawei με 9%, ενώ πιο κάτω βρίσκουμε την Xiaomi και την ZTE με 5% έκαστος. Στη δικιά μας ήπειρο το ποσοστό των Samsung αγγίζει το 32%, ακολουθούμενη από την Apple στο 16% και την Huawei στο 7%. Στις ΗΠΑ και Καναδά αυτοί οι αριθμοί αλλάζουν, με την Apple να κατέχει μερίδιο 34% της αγοράς, τη Samsung δεύτερη με 26% και την LG τρίτη με 14%.

Οι πωλήσεις smartphones συνεχίζουν να αυξάνονται και να αποτελούν το 75% των mobile συσκευών, τη στιγμή που συνεχίζεται η πτώση στις πωλήσεις των tablets. Στην LTE τεχνολογία τα ηνία παίρνουν ΗΠΑ και Κίνα με τις περισσότερες 4G συσκευές παγκοσμίως να πωλούνται σε αυτές τις δύο χώρες.

Ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου, καθώς στο δεύτερο δε συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις των νεότερων Galaxy Note 5 και S6 Edge+ της Samsung, καθώς και τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus της Apple.