ChatGPT: Μείωση στη χρήση του για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Τι λένε οι προβλέψεις;
10 Σεπτεμβρίου 2023 07:56
ChatGPT: Μείωση στη χρήση του για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Η φρενίτιδα με το ChatGPT φαίνεται πως έχει επέλθει σε κορεσμό, καθώς οι μηνιαίες επισκέψεις σημείωσαν πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Τον Αύγουστο οι επισκέψεις μειώθηκαν κατά 3.2% στις 1.43 δισεκατομμύρια, ενώ τους δύο προηγούμενους μήνες είχε σημειώσει πτώση 10% έκαστος. Μειώθηκε επίσης και ο χρόνος που οι χρήστες περνούν στο site, από 8.7 λεπτά κατά μέσο όρο το Μάρτιο, σε 7 λεπτά τον Αύγουστο.

Η επιστροφή στο σχολείο και στα πανεπιστήμια αναμένεται να δώσει μία νέα πνοή στην κίνηση και στη χρήση του ChatGPT. Ήδη φαίνεται ο αριθμός των νεαρών χρηστών ο οποίος έπεσε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να ανεβαίνει ξανά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τον Ιανουάριο, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του ChatGPT, οι μηνιαίως ενεργοί χρήστες έφτασαν τα 100 εκατομμύρια. Σήμερα είναι μέσα στα 30 sites με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο.

Πέρα από το ChatGPT, η Open AI σημειώνει κέρδη πουλώντας πρόσβαση στα AI μοντέλα της για προγραμματιστές και επιχειρήσεις, είτε απευθείας είτε από τη συνεργασία της με τη Microsoft, η οποία επένδυσε πάνω από $10 δισεκατομμύρια στην εταιρία.