Η Noonoouri είναι η πρώτη AI pop star που υπογράφει συμβόλαιο με την Warner Music

Είναι και Instagram influencer
09 Σεπτεμβρίου 2023 09:15
Η Noonoouri είναι η πρώτη AI pop star που υπογράφει συμβόλαιο με την Warner Music

Η Warner Music υπέγραψε συμβόλαιο με την Noonoouri, την πρώτη εικονική, AI pop τραγουδίστρια και Instagram influencer. Η Noonoouri έχει αποκλειστικά ψηφιακή ύπαρξη, ζει μόνο στο internet, δε γερνάει, δεν κουράζεται και δεν κοιμάται.

Το πρώτο της single με την ονομασία Dominoes, κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 και έχει ήδη συγκεντρώσει 82.000 views μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτό που ξεχωρίζει την Noonoouri είναι η AI-generated φωνή της η οποία επιδεικνύει τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η φωνή δημιουργήθηκε με χρήση παραγωγικής AI η οποία παίρνει υπάρχοντα δεδομένα και τα μεταμορφώνει σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνθέτες, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί που εμπλέκονται στο Dominoes, θα λάβουν ποσοστά όπως ορίζει η τυπική διαδικασία μουσικής παραγωγής.

Η Noonoouri ήρθε στη ζωή από τον 43χρονο graphic designer, Joerg Zuber από το Μόναχο. Ξεκίνησε την καριέρα της στην εικονική ηλικία των 19 ετών και από τα τέλη του 2017 ξεκίνησε συνεργασίες με διάσημους οίκους μόδας, ενώ εμφανίζεται και σε διαφημιστικές καμπάνιες, όπως αυτή της σειράς makeup της Kim Kardashian.

Για τον Zuber, η Noonoouri αποτελεί ένα όνειρο ζωής το οποίο εμπνεύστηκε από τον ενθουσιασμό του για τον κόσμο της μόδας, την οποία εκλαμβάνει ως σύμβολο ελευθερίας. Ο Zuber διάλεξε επίτηδες να απεικονίσει την Noonoouri ως χαρακτήρα avatar αντί να επιδιώξει τον υπερ-ρεαλισμό, έτσι ώστε να ξεχωρίζει στον ψηφιακό κόσμο.

Πέρα από τη μουσική, η Noonoouri είναι γνωστή για την προώθηση του βιγκανισμού, της βιώσιμης μόδας και της εναντίωσής της απέναντι στη γούνα στον κόσμο της μόδας. Στο Instagram διαθέτει πάνω από 200.000 ακολούθους και στις συνεργασίες της ξεχωρίζουν οι Marc Jacobs, Dior, Versace και άλλοι.