"Σαμποτάζ" της Samsung στο launch του iPhone 6s

Επιθετικές τακτικές marketing από την εταιρία
26 Σεπτεμβρίου 2015 07:21

Έχουμε συνηθίσει τις επιθετικές διαφημίσεις τις Samsung έναντι της Apple. Η Κορεάτικη εταιρία όμως το πήγε στο επόμενο επίπεδο, αφού προσέλαβε μια ομάδα, η οποία πήγε στην Regent Street του Λονδίνου για να μοιράσει νερά, μαξιλαράκια και κουβέρτες στους υποψήφιους αγοραστές των iPhone 6s που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά έξω από το κατάστημα.

Κανένα από τα αντικείμενα δεν έφεραν διακριτικό της Samsung, παρά μόνο το hashtag #NextIsNew, ενώ ούτε η ομάδα που τα μοίρασε δεν αποκαλύφθηκε ως αντιπρόσωποι της Samsung. Φυσικά το #NextIsNew είναι hashtag της Samsung και η εταιρία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ουρά των ανθρώπων που περίμεναν να αγοράσουν τη νέα συσκευή της Apple, διαφημίζοντας την ίδια τη Samsung.

Ένας fan της Apple δήλωσε στους International Business Times πως “μας τα μοίρασε η Apple”, για να τον διορθώσει ο φίλος του που είχε παρατηρήσει το hashtag, “όχι φίλε, ήταν η Samsung. Το έψαξα”.

Όπως αναφέρει ο Inquirer, η ομάδα επέστρεψε αργότερα με όχι και τόσο διακριτική διάθεση, κρατώντας πινακίδες που απεικόνιζαν το Galaxy S6 Edge+ και είχαν το moto “η φαγούρα να αλλάξεις μόλις μεγάλωσε”.