Η GoPro Hero 12 Black είναι επίσημη και φέρει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Και υποστήριξη AirPods
07 Σεπτεμβρίου 2023 10:41
Η GoPro Hero 12 Black είναι επίσημη και φέρει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Η GoPro αποκάλυψε τη νέα κάμερά της, τη Hero 12 Black. Αυτή τη φορά οι αναβαθμίσεις επικεντρώνονται στην εμπειρία χρήσης με περισσότερα χαρακτηριστικά για επαγγελματίες χρήστες και δημιουργούς περιεχομένου. Η μεγαλύτερη όμως αναβάθμιση είναι σίγουρα η διάρκεια της μπαταρίας, για την οποία η GoPro υπόσχεται πως θα είναι “έως και δύο φορές μεγαλύτερη από προηγούμενες γενιές”.

Η κάμερα μπορεί πλέον να καταγράψει σε αναλογία 8:7, στο πλήρες μέγεθος του αισθητήρα της δηλαδή, συμπεριλαμβάνοντας τα modes TimeWarp και Night Effect. Υπάρχει βελτίωση στην HDR καταγραφή, ενώ βρισκόμαστε πλέον στην έκτη γενιά του Hypersmooth, της τεχνολογίας σταθεροποίησης της κάμερας.

Για τους επαγγελματίες προσφέρεται το GP-Log, κάνοντας το color grading στην επεξεργασία πιο ευέλικτο. Υπάρχει επίσης το Timecode Sync για συγχρονισμό πολλαπλών Hero 12. Για τους δημιουργούς περιεχομένου υπάρχει πλέον υποστήριξη Bluetooth ακουστικών για την καταγραφή και αναπαραγωγή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα AirPods. Μπορεί επίσης κάποιος να αναμίξει τον ήχο που καταγράφεται από το μικρόφωνο των ακουστικών και από το μικρόφωνο της κάμερας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών από τα ακουστικά.

Υποστηρίζεται πλέον και η δυνατότητα κάθετης καταγραφής ακόμα κι αν η κάμερα είναι οριζόντια τοποθετημένη, παράγοντας βίντεο 9:16 με 4K/30fps.

Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν και αναμένεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων στις 13 Σεπτεμβρίου. Το κόστος της Hero 12 Black ξεκινά από τα €450.