Ο Elon Musk γλίτωσε κλήση, παρόλο που έκανε livestream ενώ οδηγούσε

Πού βασίστηκε η απόφαση της αστυνομίας;
29 Αυγούστου 2023 10:47
Ο Elon Musk γλίτωσε κλήση, παρόλο που έκανε livestream ενώ οδηγούσε

Ο Elon Musk ξεκίνησε ένα livestream στο X την Παρασκευή το απόγευμα, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως κρατάει το τηλέφωνό του ενώ οδηγεί, κάτι το οποίο είναι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους της California. Ωστόσο το αστυνομικό τμήμα του Palo Alto αποφάσισε να μην του εκδώσει κλήση για αυτήν την παράβαση. Ο Musk εμφανίζεται μάλιστα κατά τη διάρκεια του βίντεο στη θέση του οδηγού, όταν στρέφει την κάμερα στον εαυτό του, περίπου στα 30 λεπτά του livestream.

Ο λόγος φαίνεται πως είναι ότι δεν ήταν μάρτυρας κάποιος αστυνομικός όταν διέπραττε την παράβαση.

Αν  κάποιος αστυνομικός είχε δει τον οδηγό με το τηλέφωνο στο χέρι του, θα μπορούσε να εκδώσει κλήση για την παραβίαση του handsfree νόμου της California. Εφόσον κανείς αστυνομικός δεν το είδε να συμβαίνει μπροστά του κατά τη διάρκεια του συμβάντος, δε θα εκδωθεί καμία κλήση. – Captain James Reifdschneider, Palo Alto PD

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Palo Alto εμβάθυνε στους λόγους για τους οποίους οι αστυνομικοί πρέπει να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια μιας παράβασης. Πρέπει να είναι σε θέση να πουν στο δικαστή τι είδαν, να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης του οδηγού και να καταγράψουν την πινακίδα ή τον αριθμό πλαισίου του οχήματος για να υποστηρίξουν την κλήση.

Το συγκεκριμένο livestream, ο Elon Musk το έκανε για να δείξει τις δυνατότητες του Full Self Driving συστήματος των Tesla. Είχε διαρκώς τον έλεγχο του οχήματος και σε μία περίπτωση χρειάστηκε να αποδεσμεύσει το FSD όταν το όχημα πήγε να περάσει ένα κόκκινο φανάρι. Συγκεκριμένα, ενώ ήταν σταματημένος στη μεσαία λωρίδα μιας λεωφόρου με σκοπό να συνεχίσει ευθεία, άναψε το πράσινο φανάρι για στροφή αριστερά ενώ ήταν ακόμα κόκκινο για ευθεία και το Tesla ξεκίνησε. Εκεί, πάτησε φρένο.

Ήταν η πρώτη παρέμβαση σε ολόκληρη τη διαδρομή, επειδή το όχημα έπρεπε να πάει ευθεία. Για αυτό το λόγο δεν έχουμε προσφέρει ακόμα το FSD στο κοινό.